Overslaan en naar de inhoud gaan

KONINKLIJKE MUSEA VOOR KUNST EN GESCHIEDENIS

Grand Narthex

Grand Narthex

Grand Narthex

Salle du Conseil

Grand Narthex

Grand Narthex

Le Cloître

Grand Narthex

Zaalverhuur: Ontvangsten & Conferenties

Bied uw gasten een exclusieve omgeving aan nabij het Jubelpark. Het prachtige gebouw, opgericht ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid, is gewijd aan grote beschavingen en culturen van de wereld.

Het Museum Kunst & Geschiedenis biedt u de mogelijkheid om privéavonden, recepties, conferenties, diners, symposia en andere evenementen te organiseren in een unieke historische setting. Indien gewenst kunt u tijdens uw evenement genieten van een rondleiding door het museum of een tijdelijke tentoonstelling.

 Downloaden : Prijslijst  

Downloaden : Algemene voorwaarden Zavelhuur

INFORMATIE PRAKTISCH

Museum Kunst & Geschiedenis - Brussel
Jubelpark 10 - 1000 Brussel
E: Events@MRAH.be
T: +32 (0)493 96 49 79
www.ArtandHistory.Museum

Business manager :
Léo Juvier
E: L.Juvier@kmkg-mrah.be
T: +32 (0)493 96 49 79

Geef de voorkeur aan het openbaar vervoer
Metro: Halte Merode Lijnen 1 of 5 Bus: Halte Schuman Lijnen 12, 21, 22, 36, 60, 79 Trein: Station Schuman Auto: Parkeergelegenheid bij het museum op afspraak.

DE GROTE NARTHEX

Met een oppervlakte van bijna 780 m² biedt de Grote Narthex plaats voor recepties tot 750 personen. Voor het organiseren van diners is er plaats voor maximaal 500 gasten. Architectonisch gezien is de Grote Narthex een van de mooiste zalen in het museum.

Overdag wordt deze ruimte betovert door een bijzonder aangenaam natuurlijk licht. Bovendien zijn het lichtgevende plafond en de metalen constructies zeer indrukwekkend, net zoals de 19 -eeuwse vorstelijke schilderijen met historische figuren. Op de bovenverdieping is de mezzanine waar de benodigde technische apparatuur kan geïnstalleerd...

Lees meer

HET KLOOSTER

De ruimtes van het ‘Klooster’ werden voor de Eerste Wereldoorlog in neogotische stijl opgetrokken. Deze zijn gebaseerd op de gangbare Franse architectonische voorbeelden van het einde van de 12de eeuw en de eerste helft van de 13e eeuw en de Brabantse gotiek van de 15e en 16e eeuw. De ruimte biedt plaats aan 150 personen (voor receptie of diner). Deze zalen komen uit op een indrukwekkende binnentuin en stellen pre romaanse en romaanse sculpturen afkomstig uit onze belangrijkste productiecentra tentoon. Vooral de doopvont uit de 12e eeuw is spectaculair.

Uw gasten hebben ook toegang tot de...

Lees meer

HALL APAMEA

De Apamea zaal biedt plaats aan recepties tot 500 genodigden en diners met een capaciteit van 250 zittende personen. De indrukwekkende reconstructie van het centrale deel van de Grote Colonnade van Apamea (Syrië) is een reminiscentie aan de Belgische archeologische opgravingen die vanaf 1930 op deze site werden uitgevoerd en is daardoor het meest opvallende oogmerk van deze zaal. Van hieruit opent zich een prachtig perspectief op de grote 'mozaïek van de jacht', die zich oorspronkelijk in de residentie van de gouverneur van Syrië Secunda (5e - 6e eeuw na Christus) bevond.

CONFERENTIEZAAL KLEINE NARTHEX

Deze vergaderzaal met vaste zitplaatsen zoals in het theater, biedt plaats aan 142 personen. De grote ramen laten u overdag genieten van aangename natuurlijk licht.

AUDITORIUM & FOYER

Het auditorium is een moderne zaal met 236 vaste zitplaatsen en een aangrenzende foyer. Een ideale plek om hier uw conferenties te laten plaats vinden en vervolgens gebruik te maken van de foyer om elkaar te ontmoeten tijdens een cocktail of een aperitiefdiner.

DE RAADSZAAL

De raadszaal is een ideale ruimte voor uw vergaderingen of conferenties. Deze ruimte met in U-vorm opgestelde tafels biedt plaats aan maximaal 40 personen. De verschillende schilderijen die de zaal decoreren geven een bijzondere sfeer aan uw evenementen.

CONFERENTIEZAAL OUDHEID

Deze vergaderruimte met stoelen en tafels kunt u naar eigen wens indelen. De bijzondere rustige omgeving zal de realisatie van uw vergaderingen of uw conferenties vergemakkelijken.

Bezoeken aan onze locaties zijn mogelijk op afspraak. We verwelkomen u graag.

Catering & Audiovisueel

Ons museum biedt totale vrijheid wat betreft de keuze van cateraar en audiovisuele leverancier. Klanten zijn vrij om hun leveranciers naar eigen voorkeur te selecteren. Echter behouden de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis zich het recht voor om elke leverancier te weigeren die niet voldoet aan de algemene voorwaarden voor zaalverhuur.

Veiligheid

Voor conferenties die speciale veiligheidsmaatregelen vereisen, dient de klant de kosten voor het inhuren van beveiligingsagenten te dragen. De beveiligingsagenten van het Museum Kunst & Geschiedenis zijn bedoeld voor de algemene beveiliging van het gebouw en voor het toezicht op het evenement. Klanten dienen zelf een onafhankelijk verzoek in te dienen bij de door hen gekozen leverancier.

U kunt een bezoek aan onze faciliteiten reserveren!

Ontvangstruimtes

Op zoek naar een prestigieuze locatie voor uw volgende evenement?

Reserveringsformulier

CATERING & AUDIOVISUAL

 

Notre musée offre une liberté totale en matière de choix de traiteur et de fournisseur audiovisuel. Les clients sont libres de sélectionner leurs prestataires selon leurs préférences. Cependant, les Musées Royaux d'Art et d'Histoire se réservent le droit de refuser tout prestataire ne respectant pas les conditions générales de location des salles.

SÉCURITÉ

 

Pour les conférences qui nécessiteraient des mesures de sécurité particulières, le client devra supporter les frais concernant l’engagement d’agents de sécurité en plus auprès du fournisseur de son choix. . Les agents de sécurité du Musée Art & Histoire sont prévus pour la sécurité générale du bâtiment et pour la supervision de l'événement. 

Salles de Receptions

 

Les Musées Royaux d'Art et d'Histoire offrent un service de location de salles idéal pour des événements prestigieux tels que des soirées de gala et des dîners somptueux. Avec plusieurs espaces disponibles, notre musée peut accueillir des événements de différentes tailles, qu'il s'agisse de soirées élégantes ou de soirées académiques. Nos salles offrent un cadre unique et historique, imprégné de l'art et de l'histoire qui caractérisent notre institution.

Politique d'annulation 

Au cas où le locataire, pour une raison ou pour une autre, dans la période qui suit la signature de la convention, décide d’annuler l’événement, les Musées gardent alors la moitié de l’acompte versé ainsi que la  garantie (750 €), à titre de dédommagement.  

Dans le cas où les Musées, pour une raison ou pour une autre, décide d’annuler l’événement, l’acompte versé par le locataire lui sera entièrement restitué.