Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrale bibliotheek

COLLECTIE

De collecties van de Centrale Bibliotheek sluiten aan bij de museumdepartementen. De bibliotheek beheert ook een aantal bijzondere verzamelingen, zoals een grote collectie veilingcatalogi, een uitgebreid plannenfonds, de architectuurstudies van de kunstenaars Emile Puttaert en Camille Tulpinck.
 

CATALOGUS

De bibliotheek maakt deel uit van Libis-net, het grootste bibliotheeknetwerk van België.
Zoek in de KMKG-catalogus.
 

LEESZAAL

De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk voor studie en onderzoeksdoeleinden en dit enkel na afspraak. Een afspraak maken kan via e-mail op het volgende adres: bib@kmkg-mrah.be. Een afspraak maken kan enkel voor de volgende openingsuren:

Maandag: gesloten
Dinsdag – vrijdag: 9u30 – 12u | 13u15 – 16u
Zaterdag – zondag: gesloten

Een afspraak dient minstens 3 werkdagen op voorhand aangevraagd te worden. Na bevestiging van jouw afspraak kan je gebruik maken van de bibliotheek. Bij een eerste bezoek dient je zich te laten registreren. De inschrijving is geldig voor een periode van 1 jaar.
 

TARIEVEN

Studenten (op vertoon van een geldige studentenkaart): € 4,00
Niet-studenten: € 7,00
Het gebruik van de bibliotheek is gratis voor de leden van de Vrienden van de KMKG, het Egyptologisch Genootschap Koningin Elisabeth en het Assyriologisch Centrum Georges Dossin.

 

CONSULTATIE

Met uitzondering van de werken in de leeszaal, hanteert de bibliotheek een gesloten kast-systeem. Alle andere werken kunnen op aanvraag worden ingekeken. Aangezien vele werken zijn opgeslagen in externe magazijnen, zijn ze niet altijd onmiddellijk beschikbaar. Wij raden je dan ook aan om samen met jouw afspraak een lijst door te sturen van de werken die je wenst te consulteren.

Je kan geen werken uit de bibliotheek ontlenen, consultatie kan enkel ter plaatse. Je kan wel vanuit uw eigen instelling publicaties aanvragen via interbibliothecair leenverkeer (IBL). Neem hiervoor contact op met de bibliotheek van jouw eigen instelling.

Op voorwaarde dat het formaat, de aard en de staat van de publicatie het toelaat, kunnen fotokopieën worden gemaakt. Boeken en tijdschriften uitgegeven voor 1900 komen hiervoor in geen geval in aanmerking.
Tarieven:
A4: € 0,12
A3: € 0,2