Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek

Praktische informatie

De bibliotheek is toegankelijk zonder museumticket, van dinsdag tot vrijdag van 9u30 tot 12u30 en van 14u tot 16u30.
Een lezerskaart kost € 7, voor studenten € 4, en blijft één academiejaar geldig (betaling enkel contant)
In de bibliotheek kan je documenten ter plaatse consulteren, na afspraak via email of per telefoon  (+32 2 545 01 70 / +32 2 545 01 34).

Online catalogus
Bibliotheek

De bibliotheek van het MIM gaat terug tot het begin van het Instrumentenmuseum in 1877. Ze is gespecialiseerd in de organologie (de studie van muziekinstrumenten), etnomusicologie (de studie van traditionele muziek) en de geschiedenis van de westerse muziek.

In de bibliotheek worden verschillende fondsen bewaard, waaronder de verzameling Robert Pernet gewijd aan Belgische jazz-muziek en het Fonds Christian Poché, gewijd aan wereldmuziek. Ook de iconografische en audiovisuele collecties van het museum zijn er terug te vinden, evenals de archieven van het MIM en die van bepaalde instrumentenmakers (orgels, klokken, klokkenspelen, enz.).

We nodigen je ook uit om het Brabants Centrum voor Muziektradities (BCM) en zijn catalogus te raadplegen. De BCM is de bibliotheek van een oud-medewerker van het MIM, Hubert Boone, over Belgische en Europese muziektradities.