25-09-12

Online museumcatalogus Carmentis

Oudegyptische godenbeeldjes, muziekinstrumenten, historische rijtuigen… Via de digitale museumcatalogus Carmentis kunt u snuisteren in de rijke verzamelingen van het Jubelparkmuseum, het mim, de Hallepoort en de Musea van het Verre Oosten. Net zoals de Romeinse godin Carmentis, gaan de KMKG met deze online catalogus helemaal voor technologische innovatie.

Meerwaarde

De digitale ontsluiting van de verzamelingen via het internet laat toe een groter aantal objecten te tonen dan zou mogelijk zijn in de museumzalen. Dit tot groot plezier van zowel de specialist als de liefhebber!
Het aantal museumstukken op Carmentis groeit ook steeds aan. Wanneer relevante data beschikbaar zijn, gaan ze online. Op dit moment (eind september 2012) kunt u al meer dan 37.000 KMKG-objecten digitaal consulteren van bij u thuis. Gezien de omvang en de diversiteit van onze collecties, kan de beschikbare informatie verschillen van verzameling tot verzameling. Zo vindt u (nog) niet bij alle museumstukken een afbeelding.

Zoeken in Carmentis

Als voorproever serveert Carmentis u zijn Highlights.
Daarnaast kunt u uiteraard een (uitgebreide) zoekopdracht lanceren. Checkt u bijvoorbeeld de verzameling Oceanië op objecten in nefriet dan levert dit een reeks fraaie juwelen uit Nieuw-Zeeland op. Even doorklikken op een foto en u krijgt meer informatie over het museumstuk. Voor het geavanceerde zoeken zijn er zoektips en een helpfunctie. Let op: hou er rekening mee dat nog niet alle collecties van de KMKG werden gedigitaliseerd of volledig gepubliceerd zijn op Carmentis.

Meertaligheid

De KMKG zijn trots Carmentis voor te stellen in het Nederlands, het Frans en het Engels. Onze eigen specialisten ontwikkelden hiervoor meertalige gestructureerde thesauri en gecontroleerde lijsten.

Vragen? Stuur ons een e-mail: eCollections@kmkg.be

Disclaimer
De KMKG leveren alle mogelijke inspanningen om de informatie in Carmentis voortdurend te verbeteren. Toch kan de volledigheid van de data en de kwaliteit van de afbeeldingen variëren van record tot record. De KMKG wijzen alle aansprakelijkheid, uitdrukkelijk of impliciet, over de accuraatheid van de voorziene informatie af. De gegevens gepubliceerd op deze site zijn ten allen tijde in onderzoek en ontwikkeling; zij kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. De KMKG zijn niet verantwoordelijk voor enig verlies of schade die werd opgelopen door het gebruik van of het verlaten op de informatie zoals gepubliceerd op Carmentis.