Workshops voor scholen in de tentoonstelling Oceania

Aan de andere kant van de wereld ligt een uitgestrekte oceaan, thuis van honderden kleine eilanden en evenzovele culturen. Paradijselijk, maar wat stel je je daarbij voor? Hoe ziet jouw paradijs eruit? Welke belletjes gaan er rinkelen bij de woorden ‘Oceanië’, ‘Hawaii’, of ‘Paaseiland’? Tijdens deze workshop kunnen de leerlingen voelen (tapa!), ruiken (bloemen!) en proeven (verse kokosnoot!).

Een enthousiaste gids neemt hen mee doorheen de tentoonstelling aan de hand van verhalen, korte opdrachten en spelletjes. En vervolgens: handen uit de mouwen! In het atelier gaan we aan de slag met natuurlijke materialen: zelf verf maken en dan drukken en stempelen met bladeren en plantenmateriaal. Grotere kinderen maken eerst nog een textielstempel uit touw en karton om vervolgens op textiel te drukken.

Deze workshop duurt max 2u en combineert een bezoek aan de expo met een creatief moment in ons atelier. Hij is geschikt voor kinderen van zowel de lagere als de middelbare school: de gids past de opdrachten en info aan het niveau van de leerlingen aan. Vergeet op het moment van de reservering dus zeker niet door te geven wat het niveau van de klas is.

Prijs
€ 85 + € 5 per leerling

Meer info
Dienst Publiek

Reserveren
T: 02 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
E: reservations-reservaties@kmkg-mrah.be