Tijdelijke sluiting Museum Kunst & Geschiedenis

Het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel verpopt. Eerder dit jaar stelden we onze nieuwe naam voor, nu zijn de gebouwen aan de beurt. Wie onlangs nog in het Museum op bezoek kwam had het vermoedelijk al in de gaten: we zijn volop aan het renoveren. Deze werken komen binnenkort op kruissnelheid en daarom sluiten we onze deuren een tijdje voor het publiek.

Een opgefrist museum, klaar voor de 21ste eeuw, met als missie onze bezoekers een betere museumervaring te bieden. Met dat doel voor ogen zijn we na heel wat planning in 2018 begonnen aan de transformatie van ons museum. Dit met een nieuwe naam, een nieuwe aanpak en strategie en nu ook met renovaties en herstellingen aan het gebouw. Zo willen we een nieuwe wind laten waaien in het grootste museum van België en onze bezoekers de kans geven de schatten en onschatbare collecties die we in huis hebben te herontdekken.

Dit soort werken brengt natuurlijk wel wat hinder met zich mee. Concreet zal het museum gesloten zijn vanaf maandag 25 juni tot en met dinsdag 17 juli. Maar ook in de weken daarvoor zullen een aantal zalen minder of helemaal niet toegankelijk zijn wegens voorbereidende werken. We raden onze bezoekers dan ook aan onze website te raadplegen wanneer ze een bezoek plannen. We voorzien iedereen weer met open armen te kunnen ontvangen vanaf 18 juli 2018.