Tentoonstelling in het Koninklijk Paleis

De zomeropening van het Koninklijk Paleis te Brussel begint dit jaar op dinsdag 23 juli en loopt tot en met zondag 25 augustus 2019. Het publiek kan niet alleen de belangrijkste zalen van het Koninklijk Paleis bezoeken, maar ook de verschillende tentoonstellingen ontdekken met als thema Wetenschap en cultuur in het Paleis.

In samenwerking met de kanselarij van de Eerste Minister, de tien Federale Wetenschappelijke Instellingen, het Nationaal Geografisch Instituut biedt het Federaal Wetenschapsbeleid, het Belgische en internationale publiek een originele visie op kunst en wetenschap aan door een verbazingwekkende ontdekking van kunstwerken of onderzoeksobjecten uit het federale culturele en wetenschappelijke erfgoed. De tentoonstelling van dit jaar heeft De maan: tussen droom en realiteit als titel.

Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor Wetenschap en Technologie, stelt Wetenschatten voor, een tentoonstelling die focust op enkele basismechanismes uit de fysica.

De Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed, het War Heritage Institute en de Koning Boudewijnstichting presenteren de tentoonstelling Vorstelijk getooid. Koninklijke uniformen. De bezoeker zal ontdekken dat het Koninklijk Paleis te Brussel een levendige plek is die dient als decor voor een breed scala aan activiteiten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Koninklijk Paleis, Paleizenplein, 1000 Brussel

Open van dinsdag 23 juli tot zondag 25 augustus 2019, telkens van 10h30 tot 15h45 (laatste toegang)

Gesloten op maandag

Gratis toegang

Aan de ingang zullen veiligheidscontroles gebeuren. Het dragen van een tas (rugzak, draagtas,…) wordt sterk afgeraden.