Praktische informatie

Heropening vanaf 5 december 2020: Welkom terug in de Hallepoort.

We zijn erg blij u opnieuw te mogen ontvangen. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zal uw bezoek verschillen van een traditioneel museumbezoek. We geven u hieronder aantal richtlijnen mee, bedoeld om uw bezoek optimaal te laten verlopen. We verzoeken u vriendelijk maar met aandrang deze richtlijnen nauwgezet op te volgen, zowel voor uw eigen veiligheid als voor die van ons personeel.

We wensen u een veilig en aangenaam bezoek!

Richtlijnen en info:

Uw bezoek plannen:

 • De Hallepoort is enkel open op zaterdag, zondag en maandag. In de kerstvakantie zijn we elke dag open, behalve op vrijdag. De laatste toegang tot het museum is telkens om 15u30. We kunnen hierop helaas geen uitzonderingen toestaan, dus we vragen u vriendelijk om op tijd te komen.
 • U kan het museum enkel bezoeken door ons corona-veilige parcours te volgen. Dit parcours neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.
 • Tickets zijn enkel online te koop, per tijdslot. Print uw tickets af of hou ze klaar op uw mobiel device. Groepsbezoeken en/of gegidste bezoeken zijn momenteel niet mogelijk.
 • Er mogen per keer maximaal vier personen ouder dan 12, aangevuld met twee kinderen jonger dan 12, die allen tot hetzelfde gezin behoren, het museum betreden.
 • We verzoeken u met aandrang om zo weinig mogelijk spullen mee te brengen naar de Hallepoort (rugzakken, trolleys, grote paraplu’s, steps, tassen,…). Er zijn lockers waar u jassen, andere kledingstukken en kleine tassen of rugzakken in bewaring kan geven.
 • Personen met een handicap worden vriendelijk verzocht hun bezoek in te plannen door contact op te nemen met onze reservatiedienst (), zodat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Tijdens uw bezoek:

 • Bij de ingang van het museum moet u uw handen ontsmetten. We voorzien hiervoor ontsmettingsgel. Dragen van een mondmasker is verplicht.
 • In het museum is een vast parcours uitgestippeld. U dient dit parcours strikt te volgen.
 • U wordt vriendelijk maar met aandrang verzocht om steeds de regels rond social distancing te respecteren, zowel naar andere bezoekers als naar museumpersoneel toe.
 • Keer nooit terug, volg steeds de aangeduide richting van het parcours.
 • Volg steeds de richtlijnen van het museumpersoneel.
 • De museumwinkel is geopend, maar aanvaardt enkel cashless betalingen.

 

Adres

150 Zuidlaan
1000 Brussel
hallepoort@kmkg.be

Openingstijden

Maandag: 9:30 - 17:00
Zaterdag en zondag: 10:00 - 18:00
laatste tickets 1,5 uur voor sluitingstijd
Gesloten op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en feestdagen (ook op Paasmaandag): 01/01, 01/05, 01/11, 11/11 en 25/12

Bereikbaarheid

trein: Station Brussel-Zuid

metro: Lijn 2, 3, 4 en 6 (halte Hallepoort)

bus: 27, 48, 134, 136, 137, 365, W - halte Hallepoort

tram: 3, 4, 51 - halte Hallepoort

parkeren: parking naast de Hallepoort (betalend)

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een Lage-emissiezone (LEZ).  Controleer op lez.brussels of uw voertuig er mag rondrijden als u met de wagen of bestelwagen komt. Voldoet uw voertuig niet aan de toegangscriteria? Dan kan u een dagpas kopen of een beroep doen op de talrijke alternatieven om u in de LEZ te verplaatsen. Indien uw voertuig in het buitenland is ingeschreven, is er een gratis en verplichte registratie nodig om in de LEZ te mogen rondrijden. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanning voor een betere luchtkwaliteit en dus betere gezondheid van alle burgers!

Tickets

12€ – 10€ – 4€ – Boek hier uw ticket
geen gratis toegang op de eerste woensdag namiddag van de maand
museumPASSmusée: + 5€

Gratis audiogids beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Russisch

Voor families
Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een aangepaste audiogids (NL/FR).
Om stoom af te laten na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht in de mooiste openlucht speeltuin van Brussel, die op 100 meter van het museum ligt. Avontuur verzekerd in dit kasteel en middeleeuws dorp en bijhorende zandbak.

Voor slechthorenden
De inhoud van de audiogids is eveneens in geschreven versie op tablet beschikbaar.

Voor blinden en slechtzienden
Er is een audiogids in 6 talen.

Voor mensen met een beperkte mobiliteit
De lift is enkel toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit (op aanvraag bij het onthaal). Het panorama op de stad te zien vanop de weergang van de Hallepoort is jammer genoeg enkel bereikbaar met de trap.