Praktische informatie

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zal uw bezoek verschillen van een traditioneel museumbezoek. We geven u hieronder een aantal richtlijnen mee, bedoeld om uw bezoek optimaal te laten verlopen. We verzoeken u vriendelijk maar met aandrang deze richtlijnen nauwgezet op te volgen, zowel voor uw eigen veiligheid als voor die van ons personeel.

Plan uw bezoek:
- Tickets zijn online te koop, per tijdslot. Print uw tickets af of hou ze klaar op uw mobiel toestel. Toon uw reductiekaart aan de balie op de dag en het uur van uw bezoek als u een reductietarief of een gratis ticket heeft besteld.
- Het museum is geopend van maandag tot donderdag, van 9u30 tot 17u, en van zaterdag tot zondag, van 10u tot 17u. De laatste toegang tot het museum is om 16u.
- U kan het museum enkel bezoeken door ons nieuwe corona-veilige parcours te volgen.
- Het is enkel toegestaan het museum individueel, met uw gezin of met uw knuffelcontact, te bezoeken.
- Lockers staan ter beschikking.

Tijdens uw bezoek:
- Een mondmasker dragen is verplicht vanaf 10 jaar.
- U wordt vriendelijk verzocht om steeds de regels rond social distancing te respecteren, zowel naar andere bezoekers als naar museumpersoneel toe.

Adres

150 Zuidlaan
1000 Brussel
hallepoort@kmkg.be

Openingstijden

Maandag tot donderdag: 9:30 - 17:00
Zaterdag en zondag: 10:00 - 17:00
Laatste toegang tot het museum: 16:00
Boek uw ticket online

Bereikbaarheid

trein: Station Brussel-Zuid

metro: Lijn 2, 3, 4 en 6 (halte Hallepoort)

bus: 27, 48, 134, 136, 137, 365, W - halte Hallepoort

tram: 3, 4, 51 - halte Hallepoort

parkeren: parking naast de Hallepoort (betalend)

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een Lage-emissiezone (LEZ).  Controleer op lez.brussels of uw voertuig er mag rondrijden als u met de wagen of bestelwagen komt. Voldoet uw voertuig niet aan de toegangscriteria? Dan kan u een dagpas kopen of een beroep doen op de talrijke alternatieven om u in de LEZ te verplaatsen. Indien uw voertuig in het buitenland is ingeschreven, is er een gratis en verplichte registratie nodig om in de LEZ te mogen rondrijden. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanning voor een betere luchtkwaliteit en dus betere gezondheid van alle burgers!

Prijs

€ 7: volwassenen (19-64 jaar)
€ 5: senioren (65+), Fed+
€ 3: student (18+), werkzoekende en begunstigden van het leefloon, stadsgids Brussel, Belgisch onderwijs personeel
€ 0: kinderen (0-18 jaar), persoon met handicap/1 begeleider p.p., Vrienden van de KMKG, lid ICOM, personeel BELSPO, Ribbedebie, Brussels Card, museumPASSmusée
€ 1,25: Artikel 27
Boek uw ticket online