Praktische informatie

Vanaf 30 juni 2020 kan u het Museum Kunst & Geschiedenis opnieuw bezoeken. Gezien de huidige situatie zal een bezoek verschillen van een traditioneel museumbezoek. We hebben een aantal maatregelen ingesteld die uw veiligheid en die van ons personeel moet garanderen:

Uw bezoek plannen:

 • Het museum is geopend van 9u30 tot 17u.Reken voor een bezoek aan het museum ongeveer 2u.
 • Laatste start van het parcours in het museum om 15u30.
 • Tickets zijn enkel online te koop, per tijdslot. Print uw tickets af of hou ze klaar op uw mobiel device.
 • Per tijdslot mogen elke 5 minuten maximaal 6 personen die tot hetzelfde gezin behoren het museum betreden.
 • Groepsbezoeken en/of gegidste bezoeken zijn momenteel niet mogelijk
 • Onze vestiaire is momenteel niet in gebruik. We verzoeken u dan ook geen grote handtassen en geen rugzakken mee te brengen.
 • De liften in het gebouw zijn niet in gebruik. Het parcours bevat een aantal trappen en is enkel aangeraden voor mensen die goed te been zijn. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden waarin we ons bevinden kunnen we momenteel helaas geen personen met verminderde mobiliteit ontvangen.

Tijdens uw bezoek :

 • Bij de ingang van het museum moet u uw handen ontsmetten. We voorzien hiervoor ontsmettingsgel.
 • In het museum is een vast parcours uitgestippeld. U dient dit parcours strikt te volgen.
 • U wordt vriendelijk maar met aandrang verzocht om steeds de regels rond social distancing te respecteren, zowel naar andere bezoekers als naar museumpersoneel toe.
 • Keer nooit terug, volg steeds de aangeduide richting van het parcours.
 • Volg steeds de richtlijnen van het museumpersoneel.
 • Het restaurant is momenteel gesloten.
 • De museumwinkel is geopend, maar aanvaardt enkel cashless betalingen.
 • Er zijn toiletten beschikbaar: buiten aan de hoofdingang, aan de rotonde bij de ingang en in de zaal Apamea.

Opgelet: het Museum zal gesloten zijn op 21 juli 2020.

Plaats

Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10, 1000 Brussel
info@kmkg.be
02 741 73 31

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Per trein

De stations Schuman en Merode liggen op wandelafstand van het museum. Vanuit het station Brussel Centraal is er een metro-verbinding naar het Jubelparkmuseum.

Per metro

Lijn 1 en 5
Halte Schuman (kortste afstand) of Merode

Per bus

22, 27, 80 - halte Galliërs; 61 - halte Merode

Per tram

81 - halte Merode

Voertuigen

Vanaf januari 2020 wordt de esplanade van het Jubelpark drie jaar afgesloten voor doorgaand verkeer om veiligheidsredenen tijdens de renovatie van de daken van de musea in het Jubelpark. Het is dus niet langer mogelijk om op de esplanade te parkeren. Er wordt alleen nog maar toegang verleend aan de voertuigen van leveranciers, personeelsleden, hulpdiensten, parkwachters en aannemers die de werken uitvoeren.

Bezoekers met beperkte mobiliteit die met de wagen komen en bezoekersbussen voor de musea zullen toegang krijgen tot de Esplanade. Voor hen worden parkeerplaatsen voorzien.

Doordat er verschillende werkzaamheden in uitvoering zijn kan de toegang tot de site mogelijks wijzigen tussen de noord- en zuidkant van de Ridderschapslaan (vanaf 01/03/2020 zal de Esplanade bijvoorbeeld enkel bereikbaar zal zijn via de noordzijde). Gelieve dus steeds de website/sociale media van de Regie der Gebouwen te raadplegen alvorens uw bezoek.

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit

Bezoekers met een beperkte mobiliteit die met een voertuig komen kunnen zich aanmelden via de intercom met videoparlofonie aan de slagboom thv de ingang van de site. Op de site (rechts van de hoofdingang Albert en Elisabeth) zijn parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Er zijn rolstoelen ter beschikking.

Bezoekersbussen

Bussen met bezoekers voor het museum hebben de mogelijkheid om zich te parkeren op de daarvoor voorziene zone voorbij de arcade (enkel mogelijk mits reservatie vooraf). De bestuurder van de bus meldt zich aan via de intercom aan de slagboom (Nummer 5). Vervolgens kunnen de bezoekers voor het museum worden afgezet en kan de chauffeur zich naar de bus zone begeven.

Met de wagen

Parkeren is mogelijk in de straten rondom het park of in de openbare parkings. Op wandelafstand zijn verschillende parkings zoals My Park (Galerie du Cinquantenaire, Menapiërsstraat 18, 1040 Etterbeek), BePark parking Place Saint-Pierre (Grote Haagstraat 20, 1040 Etterbeek), Parking Rue de Tongres 2 (Tongerenstraat 60, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe). Voor verder info kan u terecht op de website van Bepark.

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit !

Openingstijden

Vaste verzamelingen
di-vr: 9:30-17:00
za-zo:10:00-17:00
laatste tickets 1 uur voor sluitingstijd

21.07.20: het museum zal op de nationale feestdag uitzonderlijk gesloten zijn

gesloten op maandag en op 01.01, 01.05, 01.11, 11.11 & 25.12
Op 24.12 & 31.12.19 sluit de kassa om 15u.

Tijdelijke tentoonstellingen
di-vr: 9:30-17:00
za-zo: 10:00-18:00
laatste tickets 1 uur voor sluitingstijd
gesloten op maandag en op 01.01, 01.05, 01.11, 11.11 & 25.12
Op 24.12 & 31.12.19 sluit de kassa om 15u.

Tarieven

VASTE VERZAMELINGEN
€ 10: volwassenen (19-64 jaar)

€ 8: 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.)

€ 4: studenten met geldige studentenkaart; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; pers op vertoon van een geldig bewijs zonder afspraak; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van het mim, Diffusion Culturelle

gratis: 0-18 jaar; één begeleider per school-, jeugd- of kansengroep; personen met een handicap en hun begeleider; leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs; personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs; pers op afspraak of in het kader van hun werk mits contact via de dienst communicatie; Brussels Card; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; Sotheby's preferred; elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u
European Disability Card

€ 30: jaarabonnement vaste verzamelingen KMKG (18+)

€ 2,50: Horta-Lambeauxpaviljoen
Koop uw ticket aan de kassa van het Museum Kunst & Geschiedenis | openingsuren van het Paviljoen: 25.03.17 > 29.10.17, woe: 14:00 - 16:00 & za-zo: 14:00-16:45
Vrije toegang voor iedereen elke eerste woensdag namiddag van de maand!

€ 22: combiticket voor de vaste verzamelingen van de 3 musea  in het Jubelpark (Museum Kunst & Geschiedenis, Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis & Autoworld) - ticket 3 maand geldig vanaf de dag van aankoop

museumPASSmusées: Betaal één keer €50 en bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil. (https://www.museumpassmusees.be/nl)

TIJDELIJKE TENTOONSTELLINGEN
zie pagina tijdelijke tentoonstellingen

! Combiticket tijdelijke tentoonstelling(en) + permanente collecties: € 20

Rondleidingen
€ 105 + toegangsticket: rondleiding voor volwassenen in de vaste verzamelingen of de tijdelijke tentoonstellingen (groep van max. 15 pers.)

€ 90: rondleiding of workshop voor een schoolgroep in de vaste verzamelingen

€ 90 + toegangsticket: rondleiding of workshop voor een schoolgroep in de tijdelijke tentoonstellingen

€ 12,50: supplement voor een rondleiding in een andere taal dan NL of FR of DE

€ 20: supplement Afgietselwerkplaats

€ 90: rondleiding voor kansengroep (blinden en slechtzienden incl.) in de vaste verzamelingen (groep van max. 15 pers.)

€ 90 + toegangsticket: rondleiding voor kansengroep (blinden en slechtzienden incl.) in de tijdelijke tentoonstellingen (groep van max. 15 pers.)

€ 150: verjaardagsatelier in de vaste verzamelingen

€ 200: verjaardagsatelier in de tijdelijke tentoonstellingen

Dienst reservatie
+ 32 (0)2 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
reservations-reservaties@kmkg-mrah.be
reservering minimum 3 weken op voorhand

Sociale media

Facebook: Art & History Museum Brussels

Twitter: @ArtHistoryBRU

Instagram: @arthistorymuseumbrussels

Blog: arthistorybrussels.tumblr