Praktische informatie

Welkom in het Museum Kunst & Geschiedenis!

We zijn erg verheugd u te mogen ontvangen. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zal uw bezoek verschillen van een traditioneel museumbezoek. We geven u hieronder een aantal richtlijnen mee, bedoeld om uw bezoek optimaal te laten verlopen. We verzoeken u vriendelijk maar met aandrang deze richtlijnen nauwgezet op te volgen, zowel voor uw eigen veiligheid als voor die van ons personeel.

NIEUW:

Covid Safe Ticket in de Brusselse musea

Alle bezoekers vanaf 16 jaar moeten een Covid Safe Ticket (CST) voorleggen om toegang te verkrijgen tot het museum. Het mondmasker is verplicht en vanaf 6 jaar.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Wie een negatieve test van max. 48 uur oud, een herstelcertificaat of een vaccinatiebewijs kan voorleggen, krijgt een CST.

Waar haal ik mijn Covid Safe Ticket?

Online: download het Covid Safe Ticket in de CovidSafeBE-app. U installeert deze app op uw smartphone via de Google Play Store of de App Store.
Op papier: surf naar http://mijngezondheid.be en druk uw Covid Safe Ticket af.

Hoe gebeurt de controle?

De Covid Safe-controle gebeurt aan de ingang van het museum.
We vragen u om bij de controle uw identiteitsbewijs voor te leggen.

 

Uw bezoek plannen:

  • Tickets zijn aan de kassa en online te koop, per tijdslot. Print uw tickets af of hou ze klaar op uw mobiel toestel. Toon uw reductiekaart aan de balie op de dag en het uur van uw bezoek als u een reductietarief of een gratis ticket heeft besteld (bvb: museumPassmusée).

  • Het museum is geopend van dinsdag tot vrijdag, van 9u30 tot 17u, en van zaterdag tot zondag, van 10u tot 17u. De laatste toegang tot het museum is om 16u.

  • Lockers staan ter beschikking.

Tijdens uw bezoek

  • De museumwinkel is geopend.

  • Het restaurant is momenteel gesloten.

 

Geniet van uw reis door de tijd en rond de wereld!

Plaats

Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10, 1000 Brussel
info@kmkg.be
02 741 73 31

Bereikbaarheid

Personen met een beperkte mobiliteit
Momenteel is het voor wagens enkel mogelijk om de esplanade te bereiken via de IJzerlaan. Waar mag je parkeren? Enkel op de geel gearceerde zone (zie foto).
Om het Museum binnen te komen, kan u aanbellen bij de deur rechts van de trap naar de hoofdingang (zie pdf).
Er zijn rolstoelen ter beschikking in het Museum. Gelieve er wel rekening mee te houden dat sommige zalen (Azië) jammer genoeg niet bereikbaar zijn voor rolstoelen of kinderwagens. Aarzel niet ons te contacteren per telefoon (02 741 73 02) of per e-mail (reservations@kmkg.be) om zo uw bezoek optimaal voor te bereiden.

Per trein
De stations Schuman en Merode liggen op wandelafstand van het museum. Vanuit het station Brussel Centraal is er een metro-verbinding naar het Jubelparkmuseum.

Per metro
Lijn 1 en 5
Halte Schuman (kortste afstand) of Merode

Per bus
22, 27, 80 - halte Galliërs; 61 - halte Merode

Per tram
81 - halte Merode

Met de wagen
Vanaf januari 2020 wordt de esplanade van het Jubelpark drie jaar afgesloten voor doorgaand verkeer om veiligheidsredenen tijdens de renovatie van de daken van de musea in het Jubelpark. Het is dus niet langer mogelijk om op de esplanade te parkeren. Er wordt alleen nog maar toegang verleend aan de voertuigen van leveranciers, personeelsleden, hulpdiensten, parkwachters en aannemers die de werken uitvoeren.

Doordat er verschillende werkzaamheden in uitvoering zijn kan de toegang tot de site mogelijks wijzigen tussen de noord- en zuidkant van de Ridderschapslaan (vanaf 01/03/2020 zal de Esplanade bijvoorbeeld enkel bereikbaar zal zijn via de noordzijde). Gelieve dus steeds de website/sociale media van de Regie der Gebouwen te raadplegen alvorens uw bezoek.

Parkeren is mogelijk in de straten rondom het park of in de openbare parkings. Op wandelafstand zijn verschillende parkings zoals My Park (Galerie du Cinquantenaire, Menapiërsstraat 18, 1040 Etterbeek), BePark parking Place Saint-Pierre (Grote Haagstraat 20, 1040 Etterbeek), Parking Rue de Tongres 2 (Tongerenstraat 60, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe). Voor verder info kan u terecht op de website van Bepark.

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit !

Bezoekersbussen
Bussen met bezoekers voor het museum hebben de mogelijkheid om zich te parkeren op de daarvoor voorziene zone voorbij de arcade (enkel mogelijk mits reservatie vooraf). De bestuurder van de bus meldt zich aan via de intercom aan de slagboom (Nummer 5). Vervolgens kunnen de bezoekers voor het museum worden afgezet en kan de chauffeur zich naar de bus zone begeven.

Openingstijden

Vaste verzamelingen
ma-vr: 9:30-17:00
za-zo:10:00-17:00

gesloten op maandag en op 01.01, 01.05, 01.11, 11.11 & 25.12

Op 24.12 en 31.12 sluit het Museum om 15u. (laatste toegangstickets om 14u)

Tarieven

VASTE VERZAMELINGEN
€ 10: volwassenen (19-64 jaar)

€ 8: 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.)

€ 4: studenten met geldige studentenkaart; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van het mim, Diffusion Culturelle

gratis: 0-18 jaar; één begeleider per school-, jeugd- of kansengroep; personen met een handicap en hun begeleider; leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs; personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs; Pers op vertoon van een geldige perskaart; Brussels Card; museumPASSmusée; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; Sotheby's preferred; Pass Art nouveau

European Disability Card

€ 30: jaarabonnement vaste verzamelingen KMKG (18+)

Gesloten: Horta-Lambeauxpaviljoen

€ 22: combiticket voor de vaste verzamelingen van de 3 musea  in het Jubelpark (Museum Kunst & Geschiedenis, Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis & Autoworld) - ticket 3 maand geldig vanaf de dag van aankoop

museumPASSmusées: Betaal één keer €59 en bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil. (https://www.museumpassmusees.be/nl)

 

Reservatie

+ 32 (0)2 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
reservations-reservaties@kmkg-mrah.be
reservering minimum 3 weken op voorhand

Sociale media

Facebook: Art & History Museum Brussels

Twitter: @ArtHistoryBRU

Instagram: @arthistorymuseumbrussels

Blog: arthistorybrussels.tumblr