Praktische informatie

SLUITING COVID-19

Gezien de nieuwe maatregelen genomen door de Brusselse overheid, zal Museum Kunst & Geschiedenis gesloten zijn vanaf 26 oktober tot minstens 19 november. Draag zorg voor uzelf, voor uw naasten en respecteer de geldende maatregelen. Enkel zo kunnen we deze crisis het hoofd bieden en ervoor zorgen dat we u binnenkort opnieuw mogen verwelkomen.

Plaats

Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10, 1000 Brussel
info@kmkg.be
02 741 73 31

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Per trein

De stations Schuman en Merode liggen op wandelafstand van het museum. Vanuit het station Brussel Centraal is er een metro-verbinding naar het Jubelparkmuseum.

Per metro

Lijn 1 en 5
Halte Schuman (kortste afstand) of Merode

Per bus

22, 27, 80 - halte Galliërs; 61 - halte Merode

Per tram

81 - halte Merode

Voertuigen

Vanaf januari 2020 wordt de esplanade van het Jubelpark drie jaar afgesloten voor doorgaand verkeer om veiligheidsredenen tijdens de renovatie van de daken van de musea in het Jubelpark. Het is dus niet langer mogelijk om op de esplanade te parkeren. Er wordt alleen nog maar toegang verleend aan de voertuigen van leveranciers, personeelsleden, hulpdiensten, parkwachters en aannemers die de werken uitvoeren.

Bezoekers met beperkte mobiliteit die met de wagen komen en bezoekersbussen voor de musea zullen toegang krijgen tot de Esplanade. Voor hen worden parkeerplaatsen voorzien.

Doordat er verschillende werkzaamheden in uitvoering zijn kan de toegang tot de site mogelijks wijzigen tussen de noord- en zuidkant van de Ridderschapslaan (vanaf 01/03/2020 zal de Esplanade bijvoorbeeld enkel bereikbaar zal zijn via de noordzijde). Gelieve dus steeds de website/sociale media van de Regie der Gebouwen te raadplegen alvorens uw bezoek.

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit

Bezoekers met een beperkte mobiliteit die met een voertuig komen kunnen zich aanmelden via de intercom met videoparlofonie aan de slagboom thv de ingang van de site. Op de site (rechts van de hoofdingang Albert en Elisabeth) zijn parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Er zijn rolstoelen ter beschikking.

Bezoekersbussen

Bussen met bezoekers voor het museum hebben de mogelijkheid om zich te parkeren op de daarvoor voorziene zone voorbij de arcade (enkel mogelijk mits reservatie vooraf). De bestuurder van de bus meldt zich aan via de intercom aan de slagboom (Nummer 5). Vervolgens kunnen de bezoekers voor het museum worden afgezet en kan de chauffeur zich naar de bus zone begeven.

Met de wagen

Parkeren is mogelijk in de straten rondom het park of in de openbare parkings. Op wandelafstand zijn verschillende parkings zoals My Park (Galerie du Cinquantenaire, Menapiërsstraat 18, 1040 Etterbeek), BePark parking Place Saint-Pierre (Grote Haagstraat 20, 1040 Etterbeek), Parking Rue de Tongres 2 (Tongerenstraat 60, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe). Voor verder info kan u terecht op de website van Bepark.

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit !

Openingstijden

Vaste verzamelingen
di-vr: 9:30-17:00
za-zo:10:00-17:00

vanaf 3 november
enkel open op zaterdag en zondag

za-zo: 10:00 - 17:00

laatste tickets 1u30 voor sluitingstijd
gesloten op maandag en op 01.01, 01.05, 01.11, 11.11 & 25.12
 

Tarieven

VASTE VERZAMELINGEN
€ 10: volwassenen (19-64 jaar)

€ 8: 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.)

€ 4: studenten met geldige studentenkaart; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; pers op vertoon van een geldig bewijs zonder afspraak; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van het mim, Diffusion Culturelle

gratis: 0-18 jaar; één begeleider per school-, jeugd- of kansengroep; personen met een handicap en hun begeleider; leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs; personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs; pers op afspraak of in het kader van hun werk mits contact via de dienst communicatie; Brussels Card; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; Sotheby's preferred;

European Disability Card

€ 30: jaarabonnement vaste verzamelingen KMKG (18+)

Gesloten: Horta-Lambeauxpaviljoen

€ 22: combiticket voor de vaste verzamelingen van de 3 musea  in het Jubelpark (Museum Kunst & Geschiedenis, Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis & Autoworld) - ticket 3 maand geldig vanaf de dag van aankoop

museumPASSmusées: Betaal één keer €59 en bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil. (https://www.museumpassmusees.be/nl)

 

 

Dienst reservatie
+ 32 (0)2 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
reservations-reservaties@kmkg-mrah.be
reservering minimum 3 weken op voorhand

 

Sociale media

Facebook: Art & History Museum Brussels

Twitter: @ArtHistoryBRU

Instagram: @arthistorymuseumbrussels

Blog: arthistorybrussels.tumblr