Onderwijs

Op zoek naar een boeiende, toffe, vernieuwende activiteit in Brussel? Kom de verzamelingen van de KMKG ontdekken, het grootste en mogelijk ook het meest diverse museum van België!

De vaste opstellingen en de tentoonstellingen in het museum bieden heel wat leermogelijkheden voor het onderwijs.
Een deel van onze verzamelingen sluit overduidelijk aan bij de leerstof, maar andere - vaak minder gekende - verzamelingen en tentoonstellingen bieden zeker heel wat mogelijkheden voor vakoverschrijdende thema's en voor projectwerking.

Ken uw klassiekers en boek zeker al uw bezoek aan de afdelingen Egypte en Klassieke Oudheid!

Een bezoekje aan de fascinerende afdelingen nationale archeologie, toegepaste kunsten of niet-Europese culturen kan natuurlijk ook. Neem zeker een kijkje bij onze collecties.

We doen hierbij ook een oproep naar jullie, de leerkrachten. We nemen de komende maanden ons aanbod eens grondig onder de loep. Bent u van mening dat er dingen ontbreken in de traditionele rondleidingen? Wilt u graag een rondleiding in onze andere collecties zoals Middeleeuwen, prehistorie of islam, maar dacht u steeds dat het niet voor uw klas was - en waarom? U werkt rond een bepaald thema? Laat het ons weten en mail ons!

Praktische informatie

Rondleidingen en workshops voor scholen in de vaste verzamelingen
1,5 uur / max. 15 lln / € 90 + € 0 per leerling (<18jaar)
2 uur / max. 15 lln / € 90 + € 0 per leerling (<18jaar)

Rondleidingen en workshops voor scholen in de tentoonstelling 'Crossroads'
1,5 uur / max. 15 lln / € 90 + € 5 per leerling
2 uur / max. 15 lln / € 90 + € 5 per leerling
meer info

RESERVEREN?
02 741 73 02
reservations@kmkg-mrah.be