Onderwijs

Op zoek naar een boeiende, toffe, vernieuwende activiteit in Brussel? Kom de verzamelingen van de KMKG ontdekken, het grootste en mogelijk ook het meest diverse museum van België!

De vaste opstellingen en de tentoonstellingen in het museum bieden heel wat leermogelijkheden voor het onderwijs.
Een deel van onze verzamelingen sluit overduidelijk aan bij de leerstof, maar andere - vaak minder gekende - verzamelingen en tentoonstellingen bieden zeker heel wat mogelijkheden voor vakoverschrijdende thema's en voor projectwerking.

Op donderdag 2 juni om 9:00 gaan de lijnen open voor het boeken van rondleidingen tijdens het schooljaar 2016-2017. En dit op het aloude nummer: 02/741 72 14. Ken uw klassiekers en boek vanaf dan de bezoeken aan de afdelingen Egypte en Klassieke Oudheid!

We doen hierbij ook een oproep naar jullie, de leerkrachten. We nemen de komende maanden ons aanbod eens grondig onder de loep. Bent u van mening dat er dingen ontbreken in de traditionele rondleidingen? Wilt u graag een rondleiding in onze andere collecties zoals Middeleeuwen, prehistorie of islam, maar dacht u steeds dat het niet voor uw klas was - en waarom? U werkt rond een bepaald thema? Laat het ons weten en mail ons ten laatste op 31/08!

 

Lerarendagen

Voorproeven!

Publicaties

werkschriften, infomappen