Onderwijs

Rondleiding (vanaf de derde kleuterklas)

Tijdens het bezoek doorloopt de klas het gebouw en ontdekt ze door middel van observatie en dialoog de geschiedenis van de Hallepoort, de rol van de versterkingen en de macht van de gilden in de middeleeuwse stad.
Prijs: 90€
Duur: 1.30 uur

Ludieke animaties (vanaf het derde leerjaar)

Deze animaties laten kinderen op een andere manier leren. Het bezoek van het gebouw wordt hier vervolledigd door een speelse en educatieve animatie die door de leerlingen zelf in een fantastische ruimte wordt gemonteerd!
Maximum 15 leerlingen!
Prijs: 90€
Duur: 2 uur

Twee animaties naar keuze:

De Hallepoort, een teletijdmachine
Leerlingen leren dat een stad constant in evolutie is en dat elke periode zijn sporen nalaat. Ze vinden het spoor dat de omwalling in de stad heeft nagelaten terug. Ze ontcijferen de hedendaagse stad en verbinden ze met het verleden.

Een gedroomde Hallepoort
De leerlingen gaan dromen over hun eigen Hallepoort. Ze plaatsen het monument in een surrealistisch landschap en worden de held/heldin van een fantastisch verhaal.

Mijn eerste kennismaking met Brussel (vanaf het vierde leerjaar)

De leerlingen bezoeken de Hallepoort en het Museum van de Stad Brussel, gelegen op de Grote Markt. Tijdens de wandeling van het ene monument naar het andere ontdekken ze ook andere schatten van de stadsgeschiedenis (Hoogstraat, resten van de middeleeuwse omwalling, Manneken-Pis, Grote Mark, …).
Prijs : 170€ (inkom Hallepoort en Museum van de Stad Brussel inbegrepen)
Duur: 3 uur

Opgepast:
- Enkel na reservatie!
- Een reservering moet minimum drie weken op voorhand gebeuren!

Data: van dinsdag tot vrijdag