Oceania - Lesfiches & workshop

Acht lesfiches zoomen in op een aantal thema’s en bieden handvatten om nog meer uit een bezoek aan de tentoonstelling te halen. Ze zetten aan om beter te kijken naar de tentoongestelde objecten, actief op zoek te gaan naar antwoorden, en in dialoog te gaan met elkaar. Naast eerste aanzetten tijdens het museumbezoek, geven ze ook inspiratie om aan de slag te gaan in de klas: al debatterend, schrijvend of plastisch.

Er zijn fiches voor het lager onderwijs, en voor het secundair onderwijs, maar ze kunnen alle aangepast worden aan verschillende niveaus.

  • Oceania - Onmetelijk? (lesfiche lager onderwijs)
  • Oceania – Navigatie & exploratie (lesfiche lager onderwijs)
  • Oceania – Leven als eilandbewoner (lesfiche lager onderwijs)
  • Oceania – De natuur, de materialen (lesfiche lager onderwijs)
  • Oceania – De kunst van het versieren (lesfiche lager onderwijs)
  • Oceania – Riten en geloof van de eilanden (lesfiche secundair onderwijs)
  • Oceania – Oceanische kunst… en het westen (lesfiche secundair onderwijs)
  • Oceania – Habitat & ecologie (lesfiche secundair onderwijs)
     

Workshops voor scholen in de tentoonstelling Oceania

Aan de andere kant van de wereld ligt een uitgestrekte oceaan, thuis van honderden kleine eilanden en evenzovele culturen. Paradijselijk, maar wat stel je je daarbij voor? Hoe ziet jouw paradijs eruit? Welke belletjes gaan er rinkelen bij de woorden ‘Oceanië’, ‘Hawaii’, of ‘Paaseiland’? Tijdens deze workshop kunnen de leerlingen voelen (tapa!), ruiken (bloemen!) en proeven (verse kokosnoot!).

Een enthousiaste gids neemt hen mee doorheen de tentoonstelling aan de hand van verhalen, korte opdrachten en spelletjes. En vervolgens: handen uit de mouwen! In het atelier gaan we aan de slag met natuurlijke materialen: zelf verf maken en dan drukken en stempelen met bladeren en plantenmateriaal. Grotere kinderen maken eerst nog een textielstempel uit touw en karton om vervolgens op textiel te drukken.

Deze workshop duurt max 2u en combineert een bezoek aan de expo met een creatief moment in ons atelier. Hij is geschikt voor kinderen van zowel de lagere als de middelbare school: de gids past de opdrachten en info aan het niveau van de leerlingen aan. Vergeet op het moment van de reservering dus zeker niet door te geven wat het niveau van de klas is.

Prijs
€ 85 + € 5 per leerling

Meer info
Dienst Publiek

Reserveren
T: 02 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
E: reservations-reservaties@kmkg-mrah.be