Centrale bibliotheek

De collecties van de Centrale Bibliotheek sluiten aan bij de museumdepartementen Europese sierkunsten (beeldhouwwerken, meubels, textiel en wandtapijten, grafische kunsten, metalen en edelsmeedwerk, precisie-instrumenten, fotografie en film, glaswerk, ceramiek, volkskunde, rijtuigen, wapens en wapenrustingen), Niet-Europese beschavingen (Amerika, Islam, Oceanië, Azië) en Nationale Archeologie (Prehistorie tot middeleeuwen).

De bibliotheek beheert ook een aantal bijzondere verzamelingen, zoals een grote collectie veilingcatalogi, een uitgebreid plannenfonds, de architectuurstudies van de kunstenaars Emile Puttaert en Camille Tulpinck.
 

CATALOGUS

De catalogus van deze bibliotheken is consulteerbaar via het Aleph-bibliotheeksysteem en maakt deel uit van Libis-net, het grootste bibliotheeknetwerk van België.

Zoek in de KMKG-catalogus!

 

TOEGANG,TARIEVEN EN OPENINGSUREN 

Toegang
De bibliotheken zijn toegankelijk na registratie, waarna elke lezer een lezerskaart ontvangt. Deze kaart is geldig tot 30 september van het jaar volgend op de datum van inschrijving. De lezerskaart is geldig voor alle bibliotheken van de KMKG.

Tarieven
studenten:€ 4
niet-studenten: € 7

Openingsuren
dinsdag - vrijdag: 9:30 - 12:00 en 13:15 - 16:00
tijdens de schoolvakanties: 9:30 - 12:30

De Centrale Bibliotheek zal van 20/07 tot 17/08 gesloten zijn.
 

DIENSTVERLENING

Consultatie
Met uitzondering van de werken die in de leeszaal staan, hanteert de bibliotheek een gesloten kast-systeem. Al de andere werken kunnen op aanvraag worden ingekeken.
Uitleen is niet toegestaan, enkel consultatie ter plaatse.

Kopiëren
Het maken van kopieën gebeurt uitsluitend door het personeel van de bibliotheek. Kopieën enkel in zwart-wit.
Prijzen: € 0,12 (A4); € 0,24 (A3)
 

LINKS

klik hier