Per Musea

Om tegemoet te komen aan de financiële noden van de KMKG werd op 14 september 1990 het steunfonds Per Musea opgericht. Sindsdien steunden de leden van Per Musea verschillende projecten zoals de renovatie van de lunchruimte voor scholen, de aankoop van audiogidsen voor de zalen Gotiek-Renaissance-Barok en de publicatie van het viermaandelijkse museumtijdschrft Musze. 
Het steunfonds richt zich tot liefhebbers van kunst en geschiedenis en verenigt mecenassen en sponsors die het museum financieel willen steunen. De vrijgevige bezoeker, de gepassioneerde verzamelaar, privépersonen of ondernemingen: al wie zijn naam wil verbinden met onze prestigieuze instelling, krijgt via Per Musea de kans concreet bij te dragen aan de uitstraling van het museum.
 

Verschillende lidmaatschappen zijn mogelijk: gewoon lid, beschermend lid of mecenas

 • Gewoon lid
  € 60 voor een individueel lid
  € 88 voor een echtpaar
  € 100 voor een familie
 • De toegang tot de vaste verzamelingen en een aantal tijdelijke tentoonstellingen is gratis voor u. Dit geldt ook voor de Lezingen op zondag. 
  Het museumatelier geeft u 10% korting. Deze korting krijgt u ook bij de aankoop van publicaties en afgietsels in de museumshop en de Afgietselwerkplaats. 
  Per Musea schenkt u tevens de gids en het jaarboek van de KMKG. Het tijdschrift Musze wordt u toegestuurd.
   

 • Beschermend lid
  € 180 voor een individueel lid
  € 225 voor een echtpaar
  € 250 voor een familie 
 • De toegang tot de vaste verzamelingen en een aantal tijdelijke tentoonstellingen is gratis voor u en een tweede persoon. De Lezingen op zondag kunt u kosteloos bijwonen. 
  Het museumatelier geeft u 15% korting. Bij de aankoop van publicaties in de museumshop krijgt u 10 % reductie, op tentoonstellingscatalogi van de KMKG zelfs 20%. De afgietsels uit de Afgietselwerkplaats zijn voor u 10% goedkoper. 
  Per Musea schenkt u ook de gids en het jaarboek van de KMKG. Het tijdschrift Musze wordt u toegestuurd.
   

 • Mecenas
  € 500 voor een individueel lid
  € 620 voor een echtpaar of een familie
  De toegang tot de vaste verzamelingen en een aantal tijdelijke tentoonstellingen is gratis voor u en vier andere personen. De Lezingen op zondag kunt u kosteloos bijwonen.
  Het museumatelier geeft u 20% korting. Bij de aankoop van publicaties in de museumshop krijgt u 10 % reductie. Dit geldt ook voor afgietsels uit de Afgietselwerkplaats.
  Per Musea schenkt u ook de gids, het jaarboek en de tentoonstellingscatalogi van de KMKG. Het tijdschrift Musze wordt u toegestuurd.
   

 

Alle leden zijn welkom op de vernissage van nieuwe zalen en tijdelijke tentoonstellingen, op de rondleidingen van Per Musea en op de nieuwjaarsreceptie.

Rekeningsnummer: 310-142 3824-47 met vermelding 'Steun Per Musea'