Praktische informatie

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zal uw bezoek verschillen van een traditioneel museumbezoek. We geven u hieronder een aantal richtlijnen mee, bedoeld om uw bezoek optimaal te laten verlopen. We verzoeken u vriendelijk maar met aandrang deze richtlijnen nauwgezet op te volgen, zowel voor uw eigen veiligheid als voor die van ons personeel.

NIEUW:

Covid Safe Ticket in de Brusselse musea

Alle bezoekers vanaf 16 jaar moeten een Covid Safe Ticket (CST) voorleggen om toegang te verkrijgen tot het museum. Vanaf zaterdag 20/11/2021 is ook het mondmasker opnieuw verplicht en vanaf 10 jaar.

Wat betreft schoolgroepen: leerlingen van een klas hoeven geen CST te tonen aan de ingang van het museum, zelfs niet indien de leerlingen 16+ zijn. De leerlingen (vanaf 12 jaar) moeten daarentegen wel een mondmasker dragen gedurende het volledige bezoek.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Wie een negatieve test van max. 48 uur oud, een herstelcertificaat of een vaccinatiebewijs kan voorleggen, krijgt een CST.

Waar haal ik mijn Covid Safe Ticket?

Online: download het Covid Safe Ticket in de CovidSafeBE-app. U installeert deze app op uw smartphone via de Google Play Store of de App Store.
Op papier: surf naar http://mijngezondheid.be en druk uw Covid Safe Ticket af.

Hoe gebeurt de controle?

De Covid Safe-controle gebeurt aan de ingang van het museum.
We vragen u om bij de controle uw identiteitsbewijs voor te leggen.

Plan uw bezoek:
- Tickets zijn aan de kassa of online te koop, per tijdslot. Print uw tickets af of hou ze klaar op uw mobiel toestel. Toon uw reductiekaart aan de balie op de dag en het uur van uw bezoek als u een reductietarief of een gratis ticket heeft besteld.
- Het museum is geopend van maandag tot donderdag, van 9u30 tot 17u, en van zaterdag tot zondag, van 10u tot 17u. De laatste toegang tot het museum is om 16u.
- Lockers staan ter beschikking.

Adres

150 Zuidlaan
1000 Brussel
hallepoort@kmkg.be

Openingstijden

Maandag tot donderdag: 9:30 - 17:00
Zaterdag en zondag: 10:00 - 17:00
Laatste toegang tot het museum: 16:00

Op 24.12 en 31.12 sluit het Museum om 15u. (laatste toegangstickets om 14u)

Boek uw ticket online

Bereikbaarheid

trein: Station Brussel-Zuid

metro: Lijn 2, 3, 4 en 6 (halte Hallepoort)

bus: 27, 48, 134, 136, 137, 365, W - halte Hallepoort

tram: 3, 4, 51 - halte Hallepoort

parkeren: parking naast de Hallepoort (betalend)

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een Lage-emissiezone (LEZ).  Controleer op lez.brussels of uw voertuig er mag rondrijden als u met de wagen of bestelwagen komt. Voldoet uw voertuig niet aan de toegangscriteria? Dan kan u een dagpas kopen of een beroep doen op de talrijke alternatieven om u in de LEZ te verplaatsen. Indien uw voertuig in het buitenland is ingeschreven, is er een gratis en verplichte registratie nodig om in de LEZ te mogen rondrijden. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanning voor een betere luchtkwaliteit en dus betere gezondheid van alle burgers!

Prijs

Let op: Vanaf 1 december 2021 veranderen de tarieven tot €10, €8, €6 ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Magical Theatres' tot 4 december 2022.

€ 7: volwassenen (19-64 jaar)
€ 5: senioren (65+), Fed+
€ 3: student (18+), werkzoekende en begunstigden van het leefloon, stadsgids Brussel, Belgisch onderwijs personeel
€ 0: kinderen (0-18 jaar), persoon met handicap/1 begeleider p.p., Vrienden van de KMKG, lid ICOM, personeel BELSPO, Ribbedebie, Brussels Card, museumPASSmusée
€ 1,25: Artikel 27
Boek uw ticket online