Praktische informatie

Heropening op 5 december 2020: Welkom terug in het Museum Kunst & Geschiedenis!

We zijn erg verheugd u opnieuw te mogen ontvangen. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zal uw bezoek verschillen van een traditioneel museumbezoek. We geven u hieronder aantal richtlijnen mee, bedoeld om uw bezoek optimaal te laten verlopen. We verzoeken u vriendelijk maar met aandrang deze richtlijnen nauwgezet op te volgen, zowel voor uw eigen veiligheid als voor die van ons personeel.

Geniet van uw reis door de tijd en rond de wereld!

Richtlijnen en info:

Uw bezoek plannen:

 • Het museum is enkel geopend op zaterdag en zondag, van 10u tot 17u. De laatste toegang tot het museum is om 15u. We kunnen hierop helaas geen uitzonderingen toestaan, dus we vragen u vriendelijk om op tijd te komen.
 • U kan het museum enkel bezoeken door ons corona-veilige parcours te volgen. Als u het parcours volledig wil volgen, rekent u best op een bezoektijd van twee uur. Het is mogelijk om op specifieke plaatsen bepaalde delen van het parcours over te slaan en een kortere weg te nemen.
 • Tickets zijn enkel online te koop, per tijdslot. Print uw tickets af of hou ze klaar op uw mobiel device. Groepsbezoeken en/of gegidste bezoeken zijn momenteel niet mogelijk.
 • Er mogen per keer maximaal vier personen ouder dan 12, aangevuld met twee kinderen jonger dan 12, die allen tot hetzelfde gezin behoren, het museum betreden.
 • We verzoeken u met aandrang om zo weinig mogelijk spullen mee te brengen naar het museum (rugzakken, trolleys, grote paraplu’s, steps, tassen,…). Gezien de maatregelen is het onmogelijk om deze in bewaring te geven tijdens een bezoek aan het museum. Er is een betaalde vestiaire (lockers) voorzien bij de ingang van het museum, maar de grootte van deze lockers is beperkt. We kunnen u geen toegang verschaffen tot het museum met voorwerpen die door ons veiligheidspersoneel als onveilig worden beschouwd.
 • We werken momenteel aan oplossingen om personen met een handicap toegang te verschaffen tot ons museum. We houden u hiervan op de hoogte via onze website en sociale media.

Tijdens uw bezoek

 • Bij de ingang van het museum moet u uw handen ontsmetten. We voorzien hiervoor ontsmettingsgel. Mondmaskers zijn verplicht.
 • In het museum is een vast parcours uitgestippeld. U dient dit parcours strikt te volgen.
 • U wordt vriendelijk maar met aandrang verzocht om steeds de regels rond social distancing te respecteren, zowel naar andere bezoekers als naar museumpersoneel toe.
 • Keer nooit terug, volg steeds de aangeduide richting van het parcours.
 • Volg steeds de richtlijnen van het museumpersoneel.
 • Het restaurant is momenteel gesloten.
 • De museumwinkel is geopend, maar aanvaardt enkel cashless betalingen.
 • Er zijn toiletten beschikbaar aan de rotonde bij de ingang en in de zaal Apamea.

Plaats

Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10, 1000 Brussel
info@kmkg.be
02 741 73 31

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Per trein

De stations Schuman en Merode liggen op wandelafstand van het museum. Vanuit het station Brussel Centraal is er een metro-verbinding naar het Jubelparkmuseum.

Per metro

Lijn 1 en 5
Halte Schuman (kortste afstand) of Merode

Per bus

22, 27, 80 - halte Galliërs; 61 - halte Merode

Per tram

81 - halte Merode

Voertuigen

Vanaf januari 2020 wordt de esplanade van het Jubelpark drie jaar afgesloten voor doorgaand verkeer om veiligheidsredenen tijdens de renovatie van de daken van de musea in het Jubelpark. Het is dus niet langer mogelijk om op de esplanade te parkeren. Er wordt alleen nog maar toegang verleend aan de voertuigen van leveranciers, personeelsleden, hulpdiensten, parkwachters en aannemers die de werken uitvoeren.

Doordat er verschillende werkzaamheden in uitvoering zijn kan de toegang tot de site mogelijks wijzigen tussen de noord- en zuidkant van de Ridderschapslaan (vanaf 01/03/2020 zal de Esplanade bijvoorbeeld enkel bereikbaar zal zijn via de noordzijde). Gelieve dus steeds de website/sociale media van de Regie der Gebouwen te raadplegen alvorens uw bezoek.

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit

We werken momenteel aan oplossingen om personen met een handicap toegang te verschaffen tot ons museum. We houden u hiervan op de hoogte via onze website en sociale media.

Bezoekersbussen

Bussen met bezoekers voor het museum hebben de mogelijkheid om zich te parkeren op de daarvoor voorziene zone voorbij de arcade (enkel mogelijk mits reservatie vooraf). De bestuurder van de bus meldt zich aan via de intercom aan de slagboom (Nummer 5). Vervolgens kunnen de bezoekers voor het museum worden afgezet en kan de chauffeur zich naar de bus zone begeven.

Met de wagen

Parkeren is mogelijk in de straten rondom het park of in de openbare parkings. Op wandelafstand zijn verschillende parkings zoals My Park (Galerie du Cinquantenaire, Menapiërsstraat 18, 1040 Etterbeek), BePark parking Place Saint-Pierre (Grote Haagstraat 20, 1040 Etterbeek), Parking Rue de Tongres 2 (Tongerenstraat 60, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe). Voor verder info kan u terecht op de website van Bepark.

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit !

Openingstijden

Vaste verzamelingen
ma-vr: gesloten
za-zo:10:00-17:00

gesloten op maandag en op 01.01, 01.05, 01.11, 11.11 & 25.12
 

Tarieven

VASTE VERZAMELINGEN
€ 10: volwassenen (19-64 jaar)

€ 8: 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.)

€ 4: studenten met geldige studentenkaart; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; pers op vertoon van een geldig bewijs zonder afspraak; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van het mim, Diffusion Culturelle

gratis: 0-18 jaar; één begeleider per school-, jeugd- of kansengroep; personen met een handicap en hun begeleider; leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs; personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs; pers op afspraak of in het kader van hun werk mits contact via de dienst communicatie; Brussels Card; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; Sotheby's preferred;

European Disability Card

€ 30: jaarabonnement vaste verzamelingen KMKG (18+)

Gesloten: Horta-Lambeauxpaviljoen

€ 22: combiticket voor de vaste verzamelingen van de 3 musea  in het Jubelpark (Museum Kunst & Geschiedenis, Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis & Autoworld) - ticket 3 maand geldig vanaf de dag van aankoop

museumPASSmusées: Betaal één keer €59 en bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil. (https://www.museumpassmusees.be/nl)

 

 

Dienst reservatie
+ 32 (0)2 741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
reservations-reservaties@kmkg-mrah.be
reservering minimum 3 weken op voorhand

 

Sociale media

Facebook: Art & History Museum Brussels

Twitter: @ArtHistoryBRU

Instagram: @arthistorymuseumbrussels

Blog: arthistorybrussels.tumblr