Instaprondleiding Museum A&H ♥ Legermuseum via Triomfboog

ism Koninklijk Legermuseum
zon 04-07-2021 - zon 29-08-2021

Verruim je blik op de wereld zónder Brussels grondgebied te verlaten: in Museum Kunst en Geschiedenis wandel je, op sleeptouw genomen door de gids, via de indrukwekkende Canadese totempalen naar het warme Zuiden van Amerika via stukken van de Maya en Azteken, over Indonesië, Vietnam naar het verre China, Nepal en India.

Het Koninklijk Legermuseum herbergt eveneens collecties uit de vier hoeken van de wereld. Vanuit de grote hal met de vliegtuigen neemt de gids je mee in de voetsporen van soldaten die ver van huis ingezet werden en zoomt in op de verre fronten van beide wereldoorlogen.

Deze rondleiding combineert een bezoek aan de sectie niet-Europese culturen in het Museum Kunst & Geschiedenis met een rondleiding doorheen het Legermuseum. De passage van het ene naar het andere museum gebeurt via een verborgen doorgang tussen beide musea en over de Triomfboog heen. Bereid je voor op een adembenemend zicht op de Jubelparksite en Brussel.
 

Extra
Vijf kijkkaarten met leuke kijk- en doe-oefeningen voor jong en minder jong laten je van dichterbij (jawel, je mag voorbij de 1,5 meter!) kennismaken met enkele topstukken uit de verzamelingen Amerikaanse en Aziatische kunst. Het avontuur gaat voort bij de buren in het Koninklijk Legermuseum waar het Sabena-vliegtuig halthoudt in Mexico, Algerije, Rusland en Japan. Ook hier kan je, “gewapend” met vijf kijkkaarten anders leren kijken naar een aantal bijzondere museumstukken. Je krijgt deze kijkkaarten bij aankomst in een van beide musea op vertoon van uw ticket voor de rondleiding.
 

Tips!
- Trek makkelijke schoenen aan, er is een avontuurlijk stukje wandeling aan verbonden.
Of (spoiler alert): een wenteltrap te beklimmen van zo’n 100 treden.

- Je kiest zelf je vertrekpunt: Museum Kunst & Geschiedenis of Koninklijk Legermuseum. Kijk goed wat op je ticket staat.

- Houd er rekening mee dat het bezoek eindigt in het andere museum als je spullen achterlaat in de vestiaire.

- Je tickets blijven een hele dag geldig voor beide musea.
 

Datum & tijdstip

zo 4.07 om 11:00
zo 1.08 om 11:00
zo 29.08 om 11:00

Duur
rondleiding: ca. 90 min

Prijs
€ 24 / 14 (-18 jaar) / gratis (-6 jaar)
(inclusief tickets voor Museum A&H, Koninklijk Legermuseum, gids en kijkkaarten)

Reserveren?
Koop uw ticket online
 

Museum A&H respecteren strikt de geldende coronamaatregelen op het moment van het bezoek.