Onderwijs

Het museum is opnieuw open en klaar om klasgroepjes te ontvangen voor rondleidingen. Uiteraard respecteren we de coronamaatregelen heel strikt en daarom is het belangrijk vooraf even deze spelregels goed door te nemen. Hieronder lees je meer over het aanbod in coronatijd.
 

museum in coronamodus – maatregelen

- Er geldt een beperking van het aantal groepen. Er wordt een maximum aantal groepjes tegelijkertijd of per tijdslot toegelaten. De grootte van de groepen blijft ongewijzigd, nl max 15 personen per groep. De groepsindeling moet op voorhand gebeurd zijn, dat is de verantwoordelijkheid van de school, zodat de leerlingen per groep van 15 personen binnenkomen. Klasbubbels mogen niet gemengd worden.

- Er is een vestiaire beschikbaar. Per klas kan gebruik gemaakt worden van een opbergbak waarin jassen en rugzakken kunnen bewaard worden. Bij het binnenkomen begeleidt een gids de eerste groep naar de vestiaire en neemt die mee naar een museumzaal. Pas wanneer de eerste groep vertrokken is, kan de tweede groep binnenkomen. De gids neemt hem na de vestiaire mee naar een andere zaal. Tussen 2 scholen wordt een minstens een half uur tussengelaten. Ook bij het vertrek wachten groepjes op hun beurt om hun spullen terug te nemen. Groepen mengen mag niet.

- Na de rondleiding verlaten de groepen meteen het museum.

- Alle coronamaatregelen voor individuele bezoekers worden eveneens toegepast voor de groepsleden: mondmaskers (+12), handen ontsmetten, afstand houden van de gids, raak zo weinig mogelijk aan, hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog. Deponeer het zakdoekje in een gesloten vuilnisbak. Die vind je verspreid in het museum. Keer zo weinig mogelijk op je stappen terug. Vermijd tweerichtingsverkeer. Respecteer de pijlen en signalisatie. We kijken uit naar je komst, maar blijf thuis als je ziek bent.

- Alle handcontactpunten (leuningen, zitbanken, deuren) en toiletten worden dagelijks extra schoongemaakt en ontsmet. Er zijn ontsmettingsgels ter beschikking langsheen het parcours.

- Toiletbezoek gebeurt niet systematisch voor de rondleiding, maar alleen indien het nodig is.

- De lunchruimtes voor scholen zijn niet toegankelijk. Bij mooi weer is het perfect mogelijk om te picknicken in het Jubelpark (voor Museum Kunst & Geschiedenis).

- Het aanbod rondleidingen wordt tijdelijk aangepast. Geen materialenkoffer of door te geven muziekinstrumenten tijdens de rondleidingen en ook even geen workshops. Hieronder lees je meer over het aanbod in coronatijd.

aanbod in coronatijd

- Het Oude Egypte
              kleuters meer info?
              lager onderwijs meer info?
              secundair onderwijs meer info?

- Het Oude Rome & maquette
              lager onderwijs meer info?
              secundair onderwijs meer info?
                                         
- Griekenland & Rome
              lager onderwijs meer info?
              secundair onderwijs meer info?
                           
- Prehistorie
              lager onderwijs meer info?
              secundair onderwijs meer info?
                                         
- Middeleeuwen
              kleuters meer info?
              lager onderwijs meer info?
              secundair onderwijs meer info?

 

Reserveren noodzakelijk!
M: reservations@kmkg.be
T:  + 32(0)2 741 73 02