VOORBIJ: Back to Bruegel

woe 18-09-2019 - zon 18-04-2021

De tentoonstelling ‘Back to Bruegel’ wordt verlengd tot 18 april 2021!

Beste bezoekers, de Hallepoort opent na enkele maanden sluiting omwille van COVID-19 opnieuw de deuren . Je kan opnieuw genieten van ons prachtige panorama op Brussel, een bezoek aan onze tentoonstelling ‘Back to Bruegel’ en de magnifieke architectuur van de enige bewaarde middeleeuwse stadspoort van Brussel. Een nieuw parcours laat je niet alleen het volledige gebouw en de tentoonstelling ontdekken, maar geeft je ook toegang tot verborgen middeleeuwse trappen.  Niet te missen! We voorzien individuele bescherming bij het gebruik van onze 3D-brillen, gedesinfecteerde audiogidsen en toegang tot ongeziene delen van het gebouw! De heropening van de Hallepoort heeft alles om je middeleeuws Brussel en de 16de eeuw in alle veiligheid te laten (her)ontdekken.

Plan uw bezoek !

De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. Tot 18 april 2021 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot BRUEGELs universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Vier werken van de meester komen werkelijk tot leven en laten je heel even ervaren hoe het leven er zo’n 450 jaar geleden uitzag.

Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Rijksmuseum, Museum van de Stad Brussel, Coudenberg, enz... de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen.  Bovenop de oude stadspoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Dankzij virtuele verrekijkers ontdek je hoe de 16de-eeuwse setting, waarbij de middeleeuwse verdedigingswallen de stad scheidde van het platteland, eruit zag.

Gratis audiogids beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Russisch

Voor families
Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een aangepaste audiogids (NL/FR).
Om stoom af te laten na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht in de mooiste openlucht speeltuin van Brussel, die op 100 meter van het museum ligt. Avontuur verzekerd in dit kasteel en middeleeuws dorp en bijhorende zandbak.

Voor slechthorenden
De inhoud van de audiogids is eveneens in geschreven versie op tablet beschikbaar.

Voor blinden en slechtzienden
Er is een audiogids in 6 talen.

Voor mensen met een beperkte mobiliteit
De lift is enkel toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit (op aanvraag bij het onthaal). Het panorama op de stad te zien vanop de weergang van de Hallepoort is jammer genoeg enkel bereikbaar met de trap.

meer info over de tentoonstelling: www.backtobruegel.be

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

OPENINGSTIJDEN
maandag - donderdag: 9:30 - 17:00 (open op maandag!)
zaterdag - zondag: 10:00 - 18:00
laatste tickets 1u30 voor sluitingstijd
Gesloten op vrijdag

Opgelet!: vanaf 7 november 2020 is de Hallepoort enkel open op zaterdag, zondag en maandag.

TARIEVEN BACK TO BRUEGEL
€ 12 | € 10 | € 4
geen gratis toegang op de eerste woensdagnamiddag van de maand

PLAATS
Hallepoort
Zuidlaan 150
1000 Brussel
België

CONTACT
+ 32 (0)2 534 15 18
hallepoort@kmkg.be