Papieren jurken van Isabelle de Borchgrave

Om een beeld te geven van de kledingstijl tussen 1650 en 1850 worden in de tentoonstelling Once upon a time - het gouden tijdperk van het geëmailleerde uurwerk een twintigtal replica’s in papier van Isabelle de Borchgrave getoond. De jurken behoren tot de collectie Papiers à la mode waarin de artieste 300 jaar modegeschiedenis doorkruist, van koningin Elisabeth I tot Coco Chanel. Deze collectie werd inmiddels wereldwijd bewonderd door meer dan een miljoen bezoekers.

De Brusselse kunstenares Isabelle de Borchgrave is actief sinds de jaren 70. In 1994 maakte een bezoek aan een retrospectieve over Yves Saint-Laurent diepe indruk op haar. Ze ontwierp sindsdien al vier grote collecties jurken in papier die telkens een volledig ander universum herscheppen.

Ben je gefascineerd door de artistieke knowhow? Benieuwd naar het creatieve proces en geboeid door subtiele technieken en materialen? Combineer een bezoek aan de tentoonstelling Once Upon a Time met een bezoek aan het atelier van Isabelle de Borchgrave! (meer info)

 

www.isabelledeborchgrave.com