Leraren

Regelmatig organiseren we lerarendagen om u ons programma, nieuwe zalen en/of tentoonstellingen of educatief materiaal, vers van de pers, voor te stellen. Wees welkom en laat u inspireren!

Op de agenda
  • zo 25-10-15    I   Lerarendag 'Sarcophagi. Onder de sterren van Noet'

Dompel u onder in het geheim van de sarcofagen op deze uitzonderlijke tentoonstelling! Ongeveer 2/3 van de tentoongestelde stukken werd nooit eerder getoond aan een ruim publiek. De archeologische avonturen die leidden tot de ontdekking van de sarcofagen worden toegelicht en u wordt als bezoeker ingewijd in de magische en mythologische betekenis van de sarcofagen waarin elke detail van de decoratie belang heeft. Volg ten slotte van op de eerste rij de restauratie van een tiental kisten uit de tweede cachette van Deir el-Bahari door een Italiaans team van experten in het pop-up labo.

Als inleiding op de tentoonstelling spreekt egyptoloog dr. Bart Hellinckx ’s ochtends in zijn lezing Een geheim graf vol mummies over de Egyptische opvattingen over het leven na de dood aan de hand van de indrukwekkende grafinhoud van een mysterieuze bergplaats in Deir el-Bahri nabij Luxor. Een 10-tal sarcofagen en mummieplanken uit deze tweede cachette maken deel uit van de collecties van het Jubelparkmuseum en worden op de tentoonstelling live gerestaureerd. 

Naast het vrij bezoek aan de Sarcofagententoonstelling en de verzamelingen kunnen leerkrachten in de namiddag het onlangs gerestaureerde tempieto van Victor Horta in het Jubelpark bezoeken. Het biedt  onderdak aan het monumentale reliëf de ‘menselijke driften’ van Jef Lambeaux dat dankzij de specialisten van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium opnieuw straalt in al zijn glorie, in hagelwit marmer met zichtbare kristallen en fijne aders. 
 

Deelname uitsluitend na inschrijving via
lerarenkaart.be

Programma

10:00 - onthaal

10:30 > ca. 12:00 - lezing ‘Een geheim graf vol mummies’, dr.  Bart Hellinckx

Doorlopend 10:00-17:00 - vrij bezoek aan de tentoonstelling ‘Sarcophagi’ en aan de verzamelingen 

Doorlopend 14:00-16:30 - Vrij bezoek aan het Horta-Lambeauxpaviljoen 

Prijs
Gratis voor leerkrachten en kinderen jonger dan 4 jaar.

Partners betalen het reductietarief:

  • voor de lezing: € 6
  • voor ‘Horta-Lambeaux’ en verzamelingen: € 8,5
  • voor de tentoonstelling ‘Sarcofagen’ (inclusief verzamelingen): € 10 
  • voor de tentoonstelling ‘Sarcophagi’ (inclusief verzamelingen) + ‘Horta-Lambeaux’: € 12,5

Kinderen van 4-25 jaar betalen € 7 (eenheidsprijs) – inclusief lezing ‘Een graf vol mummies’ / mits inschrijving
 

Inlichtingen
Educatieve en culturele dienst
M: e-mail
T: 02 741 73 03 (ma-vr, 9:30 tot 17:00)