Nocturne van de Brusselse Musea

Sarcophagi
don 29-10-2015

Op donderdag 29 oktober nodigen we iedereen uit om een kijkje te nemen in de nieuwe tentoonstelling Sarcophagi. Onder de sterren van Noet.

De tentoonstelling toont fascinerende Egyptische sarcofagen die voor het eerst door een groot publiek gezien worden. De conservator vertelt met passie over de spectaculaire ontdekking in 1891 en gidsen ontcijferen samen met u de mythologische scènes. Experts nemen u mee in hun atelier en onthullen de geheimen van de restauratie van sarcofagen.

Opgelet! Enkel de tentoonstelling zal geopend zijn, de andere zalen van het Museum blijven toe. 

PROGRAMMA

Volg de gids 
19:00 / 20:00 / 21:00

Meet the curator 
FR 19:00 / EN 21:00

Gezien het beperkt aantal plaatsen kunt u hiervoor niet reserveren, maar u sluit aan bij een groep na u even te hebben aangemeld aan het onthaal de avond zelf. De rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers, niet voor vooraf samengestelde groepen. 

Voor een snack kunt u terecht bij de foodtruck voor de trappen van het museum. Tip van de avond: combineer Sarcophagi met een bezoek aan onze museumburen: het Koninklijk Legermuseum en Autoworld. Voor deze nocturne zijn alle musea in het park geopend.

Tijdstip 
do 29.10 van 17:00 tot 22:00

Prijs
3 € / 1,50 €

Elke donderdagavond, tussen 17 en 22 uur, houden minstens vijf verschillende musea hun deuren open: de ideale gelegenheid om in een gezellig kader de culturele rijkdommen van Brussel te (her)ontdekken! U kunt deelnemen aan tal van rondleidingen en allerlei originele activiteiten.
Lees meer op brusselsmuseumsnocturnes.be