Nieuwsbrief 16 mei 2012

Smakelijk! | expo tot 16/09

Staat u er wel eens bij stil dat er een behoorlijke portie geschiedenis op uw bord ligt? Wat u nu eet en drinkt gaat terug op tal van gastronomische ontdekkingen uit het verleden. Het Jubelparkmuseum en het Museum voor Oude Kunst nodigen u uit op een culinaire reis.
Voor iedere bezoeker ligt er een leuke gratis bezoekersgids klaar. Daarnaast raden wij voor jonge smulpapen het zomeratelier 'Njam, Njam' een aan. Of de zoektocht 'Zomerstoofpotje' die hen samen met mama en papa op zoek laat gaan naar lekkers in de vaste verzamelingen. 

meer over Smakelijk! Gastronomische ontdekkingen door de eeuwen heen
meer over het zomeratelier 'Njam, Njam'
meer over de gezinszoektocht 'Zomerstoofpotje'

 

Dame van Brussel in New York

Er staat een sokkel leeg in de zaal gewijd aan de beginjaren van de faraonische geschiedenis! Onze eerbiedwaardige 'Dame van Brussel' verblijft tot 5 augustus op de tentoonstelling 'The dawn of Egyptian Art' in het Metropolitan Museum of Art (New York). Het standbeeld is een uitzonderlijk voorbeeld van vroege faraonische beeldhouwkunst (late 2de dynastie, ca. 2695– 2649 v. Chr.). Naar aanleiding van de expo werd het kalkstenen beeld gerestaureerd door het Koninklijke Instituut voor het Kunstpatrimonium.

meer over de tentoonstelling in New York