Nieuwsbrief 13 september

Bij de opening van het nieuwe culturele seizoen bieden wij u niet minder dan drie prachtkansen om de Musea van het Verre Oosten te bezoeken!

Open Monumentendagen | za 17 + zo 18/09

Met een thema als 'Restauratie en conservatie' zijn de Musea van het Verre Oosten niet weg te denken op de Open Monumentendagen van 2011. Dankzij de opeenvolgende restauraties van de laatste twintig jaar schitteren de Japanse Toren, het Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst als nooit tevoren. Op zondag 18 september is er ook autoloze zondag in Brussel, maar met het openbaar vervoer geraakt u toch makkelijk bij de Musea van het Verre Oosten. Klik hier.
meer over de Open Monumentendagen in Laken
 

Tuinen in feesttooi | zo 25/09

Tuinliefhebbers ontdekken op de vierde editie van het evenement 'Tuinen in feesttooi' ook de tuinen van de Musea van het Verre Oosten. Voor de gelegenheid is het terras van de Japanse Toren open voor het publiek. Op het programma staan gratis rondleidingen en, in de namiddag, proeverijen van zeldzame theesoorten. De verplichte inschrijving gebeurt via onderstaande website.
link naar de website van 'Tuinen in feesttooi'
 

Nocturne van de Brusselse Musea | do 6/10

Ook de Musea van het Verre Oosten tekenen present op de nocturnes van de Brusselse Musea. Volg op 6 oktober een rondleiding 'by night' in de Japanse Toren en het Chinees paviljoen of snuister tussen de kimono's van het Museum voor Japanse Kunst. De conservator zal er ook zijn en kijkt ernaar uit u te ontmoeten.
meer over de nocturne van de Brusselse Musea in Laken

 

Opgelet: Werkzaamheden ter hoogte van de parking van het Chinees Paviljoen en de Dikke linde, tot eind december 2011. Komende vanuit de stad is het aangewezen om de wagen te parkeren aan de rechterkant van de Vuurkruisenlaan (tussen de Araucarialaan en de Jean de Bolognalaan), en vervolgens het zebrapad te gebruiken ter hoogte van de tramhalte Araucaria.