Museum Night Fever

het Jubelparkmuseum revisited & by night!
zat 07-03-2015

XL’J – jeugdhuis van Elsene is partner in crime voor de samenstelling van een wervelend programma in het Jubelparkmuseum. De collecties kunst en geschiedenis en de 20 000 jaar oude rotstekeningen uit Lascaux inspireren de jongeren van XL’J bij hun eigen artistiek werk: foto- en video, zeefdruk, (life) graffiti en breakdance. Het Jubelparkmuseum revisited & by night: kom dat zien!

En proeven! Een foodtruck vat speciaal voor deze MNF post voor de trappen van het museum: met frietjes en hamburgers voor wie een hongertje heeft. 

19:00 – 23:00 (doorlopend - buiten)
Across the time
MuseumNightFever! Avond, bijna aan de museumtrappen, brrr, het is koud, je bent blij bijna binnen te zijn en het museum te kunnen bezoeken… Maar kijk, het programma begint alvast: een live graffiti performance zinspeelt op verschillende perioden van de geschiedenis. Misschien toch nog even buiten blijven?

19:00-01:00 (doorlopend - in de Rotonde)
Hoe het begon…
Graffiti in het Jubelparkmuseum? Foto- en video, zeefdruk? Breakdance, spelletjes en meer van dat? De making-off film presenteert de realisaties in progress van het jong talent van XL’J.

20:30 & 21:30 & 23:00 (in de Grote Narthex)
Back to the age
Step by Step brengt breakdance om u tegen te zeggen. Wat je voor je ziet: een bewaker, een poetsman en enkele museumbeelden. Je gaat ze van naderbij onderzoeken, maar ze kijken langs je heen…, en precies op dàt moment ontdek je wat er elke avond losbarst als de eerste noten weerklinken!

19:00-01:00 (doorlopend - in de Grote Narthex)
Live painting
De museumcollecties door de ogen van de jongeren van XL’J : een mix van materialen en grafisch werk, geïnspireerd op de collecties Prehistorie en Klassieke Oudheid, de oosterse beschavingen en de art deco. Een creatieve workspace waar ook jij uitgenodigd wordt tot deelname!

19:00-01:00 (doorlopend - in de Grote Narthex)
Memory Stilistik
Memory check! Test je geheugen en kennis met deze ‘memory’ voor kunstliefhebbers. Achter elk paneel schuilt een beeld. Om de dubbelganger te vinden, hoef je maar naar de stijl te kijken. Meteen maak je ook kennis met de artefacten en kunstwerken van de prehistorie tot de gotiek, maar even goed met de indianen van Amerika, de Papoua van Nieuw Guinea en met Zuidoost Azië.

19:00-01:00 (doorlopend - in de Grote Narthex)
'La belle, la brute et la bûche’
‘La belle, la brute et la bûche’ vormt een serie foto’s ontsproten aan de jonge geesten van XL'J. De natuur en de vrouw, het woud en het menselijk lichaam inspireerden kunstenaars doorheen de tijd en vormden geliefkoosde thema’s. Dit zette de jongeren aan tot denken waarbij hun ideeën twee richtingen uitgaan. Enerzijds reflecteerden ze over de vrouw als object, anderzijds werd het een onderzoek naar de (meer)waarde van artistieke materialen.

19:00-01:00 (doorlopend - in de Grote Narthex)
Chronolo-jeux
Maak kennis met de leefwereld van de jongeren van XL’J. Duik binnen in hun ruimte, speel een spelletje Domino of dammen, ontcijfer hun boodschappen – gegraveerd, figuratief en gedrukt. Spreek hen aan en ga in dialoog. En neem een postkaart mee, met een stukje van hun verhaal.

19:00 - 22:00
Rondleidingen

Ook het Legermuseum en Autoworld in het Jubelpark doen mee aan de MNF! Een Old Timer shuttle brengt u over en weer tussen de musea (19:00-22:00 / gratis)