Met de klas naar de expo Sarcofagen!

Tijdens onze grote najaarstentoonstelling lopen we samen de 12 uren van de nacht af op weg naar het Oudegyptische rijk van de doden onder de bescherming van de hemelgodin Noet.  Deze reis wordt met pracht en praal ingezet: beelden, beschilderde maskers, schriftrollen, juwelen… Maar wat was de betekenis van al die luxe? Tussen geloof en magie ontdekken we een heel oud en heel bijzonder wereldbeeld.

Verderop,  tussen de mummiekisten, dodenmaskers en katten in windsels, wordt bovendien een heus restauratielabo geïnstalleerd. Stuk voor stuk gaan de lijkkisten van de Thebaanse priesters uit de in 1891 ontdekte cachette van Deir el-Bahari door de handen van de Italiaanse specialisten. En jullie mogen meekijken!

Al deze belangrijke kunstvoorwerpen worden door een deskundige gids in zijn context geplaatst. Zo wordt niet alleen duidelijk waarom ze gemaakt werden, maar ook hoe. Elk detail van de decoratie had immers belang.
Daarnaast komen we te weten hoe de geschiedenis verder is omgesprongen met deze artefacten die voor de Oude Egyptenaren zo belangrijk waren.  We zijn getuige van de archeologische avonturen die leidden tot de ontdekking van de sarcofagen en wat de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek naar mummies en mummiekisten is.

Vanaf 5 november ben je ook welkom op de dossiertentoonstelling Djehoetihotep - 100 jaar opgravingen in Egypte. Deze expo wordt georganiseerd in samenwerking met de KULeuven en is inbegrepen in het ticket van de tentoonstelling 'Sarcofagen' of het toegangsticket tot het Jubelparkmuseum.

 

Wanneer:
don 15-10-2015 - woe 20-04-2016

Prijs:
€ 65 (di-vr) / € 75 (za & zo) per gids + toegangstickets

Duur:
ca. 1:15

Doelgroep:
Secundair en hoger onderwijs

Telefonisch reserveren: + 32 (0)2 741 72 14
van maandag tot vrijdag, 9:30 tot 13:00 / behalve op woe
Reserveren kan ook altijd via email

Inlichtingen: +32 (0)2 741 73 03
van maandag tot vrijdag, 9:30 tot 17:00