Lerarendag Maquette van Rome

zat 07-03-2020

Zaterdag 7 maart is een hoogdag voor leerkrachten in het Museum Kunst & Geschiedenis met een bezoek aan de prachtig vernieuwde Maquette van Rome.

Waarom mag je deze tentoonstelling niet missen met je leerlingen?

Deze maquette, ontworpen en gemaakt door de architect Paul Bigot in het begin van de 20ste eeuw, stelt de stad in de 4de eeuw voor. Via deze maquette kunnen we ons een idee vormen hoe Rome eruit zag, waar de belangrijkste gebouwen stonden en hoe de stad georganiseerd was.

Nieuwe technieken voegen vanaf nu een nieuwe dimensie toe aan de maquette. Met multimedia slagen we erin om het leven van de bewoners van dichtbij te bekijken in deze keizerlijke stad. Hoe leefden ze? Hoe verliep een gewone dag? Wat waren hun belangrijkste bezigheden? Waren hun dagelijkse beslommeringen erg verschillend van de onze?

Om je te helpen deze expo te gebruiken in je lessen, stelt de Dienst Publiek-Service aux Publics een Handleiding voor de leerkracht samen, die binnenkort online beschikbaar zal zijn. Na een korte voorstelling van het werk van Paul Bigot volgen vier hoofdstukjes die vier fictieve personages uitdiepen. Bij elk personage worden naast een aantal objecten afkomstig uit de verzameling van het museum, verklarende tekstfragmenten van antieke auteurs en van inscripties toegevoegd.

Programma

10:00     Ontvangst met koffie / Welkom

10:30     Voorstelling van de lesmap “Handleiding voor de leerkracht”

12:00     einde

Reserveren?
Inschrijven noodzakelijk via online ticket

Prijs
€ 4 (voor leraren met een lerarenkaart)

Meer info?
E: public@kmkg.be

Rondleidingen en workshops bij de Maquette van Rome
Je kan bij ons terecht voor rondleidingen in de tentoonstelling (1,5 uur), maar ook voor creatieve workshops waarbij de leerlingen na een bezoek aan de tentoonstelling, zelf de handen uit de mouwen steken in een van onze atelierruimtes (2 uur).

Voor zowel de rondleiding als de workshop betaal je per groep van 15 personen €90 voor de gids + €0 per leerling (-18 jaar).

Boek je bezoek via
E: reservations@kmkg-mrah.be
T: 02 741 73 02