Lerarendag Crossroads

zat 05-10-2019

Zaterdag 5 oktober is een hoogdag voor leerkrachten in het Museum Kunst & Geschiedenis met een bezoek aan de prachtige tentoonstelling Crossroads - Reizen door de Middeleeuwen.

Waarom mag je deze tentoonstelling niet missen met je leerlingen?

De tentoonstelling zoomt in op verschillende facetten van de grote migraties die het einde van de Oudheid en het begin van de middeleeuwen kenmerken. De focus ligt op de contacten en economische en culturele uitwisselingen tussen de Westerse, Byzantijnse en Arabische wereld. Zo sluit deze expo prima aan bij het programma van het 3de en 4de middelbaar.

Om je te helpen deze expo te gebruiken in je lessen, stelt de Dienst Publiek-Service aux Publics een lesmap samen, die binnenkort online beschikbaar zal zijn. Deze licht enkele thema’s en objecten uit en verzamelt bijkomende documentatie die je in de klas of tijdens het tentoonstellingsbezoek kan gebruiken.

Programma

10:00     Ontvangst met koffie / Welkom

10:30     Voorstelling lesmap NL + Q & A en rondleiding in de tentoonstelling Crossroads

12:00     einde

Reserveren?
Inschrijven noodzakelijk via online ticket

Prijs
€ 5 (voor leraren met een lerarenkaart)

Meer info?
M: public@kmkg.be

Rondleidingen en workshops in de tentoonstelling
Je kan bij ons terecht voor rondleidingen in de tentoonstelling (1,5 uur), maar ook voor creatieve workshops waarbij de leerlingen na een bezoek aan de tentoonstelling, zelf de handen uit de mouwen steken in een van onze atelierruimtes (2 uur).

Voor zowel de rondleiding als de workshop betaal je per groep van 15 personen €90 voor de gids en €5 per leerling (-18 jaar). Boek je bezoek via
M: reservations@kmkg-mrah.be
T: 02 741 73 02