Leraren

Het Jubelparkmuseum is de ideale plek om te leren over geschiedenis en kunst. Aan de hand van archeologische vondsten, dagelijkse gebruiksvoorwerpen en betoverende kunstwerken reconstrueren we in de rondleidingen samen met de leerlingen een stukje geschiedenis. Het educatieve aanbod in de uitgebreide verzamelingen van het museum (van de Prehistorie tot de 20ste eeuw, en uit alle hoeken van de wereld, behalve Centraal Afrika) wordt verrijkt met een programma in de wisselende tijdelijke tentoonstellingen. 
Sinds jaren ontwikkelt de Educatieve en culturele dienst een gevarieerd aanbod voor scholen. Zowel voor de lagere school, als voor het secundair en hoger onderwijs zijn er specifieke activiteiten voorzien. Verfrissende tendensen op vlak van museumeducatie en ontwikkelingen in het onderwijs vormen de leidraden bij de voortdurende vernieuwing en verbetering van de methodes.
We nodigen u uit te grasduinen in het aanbod terug te vinden op deze pagina's en aarzel verder geen moment contact met ons op te nemen voor bijkomende of specifieke vragen. We werken graag samen met u aan een aanbod op maat.

Regelmatig organiseren we lerarendagen om u ons programma, nieuwe zalen en/of tentoonstellingen of educatief materiaal, vers van de pers, voor te stellen. Wees welkom en laat u inspireren!

Lerarenweekend

  • Henry Van de Velde. Passie-Functie-Schoonheid

  • Schrijvers van contouren. Tekenkunst in het Oude Egypte

Leraren zijn eregast in het Jubelparkmuseum op za 21-09 & zo 22-09. Dé gelegenheid om twee mooie en boeiende tentoonstellingen voor te proeven. Op zaterdag kun je kiezen voor een rondleiding of vrij bezoek in elk van of beide expo's. Ook op zaterdag geeft Céline Ben Amar om 13:30 een inleidende lezing op de tentoonstelling 'Schrijvers van contouren' [Meer] en zondagochtend licht curator Werner Adriaenssens de Henry Van de Velde-retrospectieve toe [Meer].

Voor beide tentoonstellingen wordt ook een online lesmap samengesteld die te vinden zal zijn op deze website.

Via lerarenkaart kun je je begin september inschrijven voor een persoonlijk programma à la carte.