Kunstendag voor Kinderen - Onder de sterren van Noet

PROGRAMMA

Inloopateliers

doorlopend van 10:00 tot 17:30

  • Kapsalon Noet - performance

De puntjes bijknippen? Dat doe je maar bij je dorpskapper. Bij kapsalon Noet halen we het groot geschut in huis: blauwe rasta’s met ingevlochten speelgoed: auto’s of barbies! Je past nog net in een metrowagon met deze feestelijke museum-afro! (dit is een performance, slechts enkele deelnemers).

  • DIY rasta's - kaptafel voor bezoekers + fotoshoot (8+)

Liever een bescheiden vlechtje? Dat kan ook! Maak gebruik van onze kaptafels voor bezoekers. We poetsen alvast onze spiegels op zodat u het resultaat kan bewonderen. Wie weet wordt u wel opgemerkt door onze fotograaf, want een fotoshoot in een Egyptisch decor behoort vandaag ook tot de mogelijkheden.

  • Ingewikkeld (8+)

Is je leven nog niet ingewikkeld genoeg? Daar kunnen wij iets aan veranderen! Wikkel eens een koffiekopje in, een telefoon, een kapstok of een… huisdier. Al wat je nodig hebt is enkele meters linnen doek en veel geduld.

  • Stralende sterren (3+)

Onze stralende sterren van de dag zijn natuurlijk de kinderen. De allerjongsten mogen een sterretje inkleuren en in het donker laten schijnen. En waar het is donker – aan de binnenkant van de doos, of aan de buitenkant? Kruip er maar eens in met een zaklamp en vertel het ons!

  • Paoeah of Oeretnefert? (6+)

Wij kennen de namen van de Egyptenaren, maar kennen zij de onze wel? Wie heet er vandaag nog Paoeah of Oeretnefert? Dag Jan! Stempel snel je naam in hiërogliefen en bewonder het exotisme ervan – vanuit Egyptisch perspectief! Of is er toevallig toch een Nefertari in de zaal? We hangen de namen samen te drogen aan een wasdraad, maar vergeet de jouwe op het einde van de dag niet mee te nemen!

  • Aan de hemelboog zie ik… (3+)

Een sterrenhemel? Een regenboog van licht? Een portaal naar een imaginaire wereld? Met deze workshop kan je lichtschilderijen maken, in je eentje of samen met anderen. Vertel je er een verhaal bij of spreken de beelden voor zich? Dat laten we aan jou als kunstenaar over.

  • Knuffelhoek (alle leeftijden)

Wie tussen twee activiteiten door graag even uitrust, kan terecht in onze knuffelhoek vol lees- en prenten- boeken. Je kan van hieruit goed het verloop van de Kunstendag voor Kinderen volgen of je kan je even verdiepen in een Egyptisch verhaal. Voor de allerkleinsten zijn er knuffels en speeldgoedjes.

Op inschrijving

14:00-15:00 & 15:30-16:30

  • Het geheim van Noet (6+)

Neem met je familie deel aan een creatieve rondleiding in de tentoonstelling 'Sarcophagi' en verdiep je in de geheimen en de sterren van de godin Noet.