Het grote Inca textielatelier

Gezinsdag: Mag een lama in de wasmachine?
zon 24-03-2019

In de kleurrijke tentoonstelling INCA Dress Code ontdekken we een bonte wereld van zachte materialen, uiteenlopende technieken en te gekke motieven. Dat geeft zin om het zelf te proberen… Dus hierbij een oproep naar jullie, bezoekers groot en klein: bouw mee aan ons grote textielatelier!

Inloopateliers!
Voor kinderen vanaf 4 jaar

  • Ontwerp je eigen dress code en maak een prototype op een wasknijperpopje
  • Maak je handen nat en ga aan het vilten
  • Leer weven … in een luciferdoosje!
  • ‘Punniken’ – klink leuk, wat was dat ook alweer?

En dat is nog maar het begin, we zien het immers groots! Experimenteer met verschillende technieken om met textiel en vezels om te gaan: vingerbreien! haken! weven! macramé!…  Je probeersels zijn de bouwstenen van een grootse sculptuur die we met z’n allen gaan maken doorheen de dag.
 

Brussel borduurt!

  • De dames van Femma Quartier raakten helemaal geïnspireerd door de expo. Ze brengen hun mooiste Fez-borduurwerken mee: om zelf te proberen!
  • Quartiers brodés: Valérie Provost borduurt een stad en ze heeft jullie hulp daarbij nodig. Naaigaren, lapjes, pluimen en veel fantasie: jong en oud doen mee!

En de allerkleinsten?
Die steken ook een handje toe en geven artistiek én kleurenadvies! Kleuren mengen, voeldozen & snoezelboekjes: die houden zich wel even bezig.

EXTRA – vide dressing!
Breng je oude (schone en draagbare) kledij mee en wie weet ga je weer naar huis met iets nieuws! Toch niet helemaal wat je zoekt? Zet het gauw naar je hand in ons mini-repair café.
 

Tijdstip
zo 24-03-2019
10:30 tot 17:00

Tickets
+ 18 jaar: € 15 / 12
Kinderen: € 10 (activiteiten incl.)
Reserveer alvast je plaatsjes

Inlichtingen
02/741 72 14
public@kmkg-mrah.be

Adres
Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10
1000 Brussel