Gebeeldhouwde retabels: tussen goudblad en polychromie

Masterclass

 

Helaas is inschrijven voor deze instaprondleidingen niet langer mogelijk.

De collectie gebeeldhouwde retabels van het Museum Kunst & Geschiedenis is uitzonderlijk. Deze meesterwerken, gerealiseerd in Brussel, Mechelen of Antwerpen, getuigen van de middeleeuwse samenleving, en overgang naar de renaissance, maar evengoed van het bijzonder vakmanschap van de bakmakers, beeldhouwers en polychromeurs wiens ambachten samenkwamen bij het maken van een retabel.

Verdiep je twee dagen in alle facetten van de retabelkunst: via observatie, zoom op techniek en vanuit je eigen creativiteit. Bestudeer de retabels in de detail, schets ze, en ontdek hoe de restauratie in zijn werk gaat tijdens een bezoek aan de ateliers van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Experimenteer vervolgens zelf met materialen en technieken in een creatieve workshop ‘vergulden en polychromeren’.

Brigitte Fossion is historica, gespecialiseerd in de middeleeuwen, en als publieksmedewerker verbonden aan de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Ze werkte mee aan de inrichting van de zalen retabels in het museum en heeft jarenlange ervaring als begeleidster van workshops en ateliers.

 

Voor wie
Volwassenen (vanaf 16 jaar, met een vergezellende volwassene)
15 pers. max

Wanneer
di 13 – woe 14-08-2019 van 9:30-16:30 (2 dagen)

Prijs
€ 150 materiaal en lunch inbegrepen

Inschrijvingen
T: 02/741 73 02 (di-vr, 9:00-12:00 & 13:00-16:00)
M: reservations-reservaties@kmkg-mrah.be

Opmerking
Deze masterclass is in het Frans.