Fototheek

De fototheek van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis beheert het beeldmateriaal van de voorwerpen uit de museumcollecties. Het is mogelijk om digitale foto's online te bestellen met het bestelfomulier. 

Bestelformulier beeldmateriaal

Voor het verkrijgen van beeldmateriaal kunt u het formulier downloaden of per e-mail contact opnemen met de Fototheek. Voor een snelle verwerking vragen wij het inventarisnummer van het museumobject te vermelden of er een korte beschrijving van te geven. Om de intellectuele eigendom van de KMKG te beschermen werden voorwaarden opgesteld die voldoen aan de wetgeving betreffende het auteurs- en reproductierecht. De tarieven verschillen naar gelang het gebruik van het beeldmateriaal.

Download hier het bestelformulier.

 

Fototheek online

De 'Fototheek online' is een digitale fotocatalogus van de topstukken van de KMKG. Alle afbeeldingen hebben een basisbeschrijving. Aan de catalogus wordt voortdurend gewerkt en het aantal beelden zal gestaag toenemen.
Tal van meesterwerken van de afdeling Oudheid zijn al online te bekijken. Andere collecties zullen systematisch worden toegevoegd. Het beeldmateriaal wordt u in lage resolutie en voor persoonlijk gebruik ter beschikking gesteld. De digitale foto's kunnen ook in hoge resolutie worden besteld.

Klik hier voor de Fototheek online 'Meesterwerken Oudheid'