VOORBIJ: Piep!

Speelgoed om in te knijpen
vri 13-12-2013 - zon 15-06-2014

Wie heeft er in zijn prille kindertijd geen plastieken of rubberen piepspeeltje in zijn handjes gehad? Van Mickey Mouse tot Hello Kitty, van nijntje tot de Teletubbies ze maken allemaal een piepend geluid! Eendjes, giraffen en andere gekende of anonieme personages bevolken de tentoonstelling die ons confronteren met – soms verrassende - gewoontes, modes en ontwerpen uit de vorige eeuw. De expositie overspant een lange periode, van de eerste rubberen piepspeeltjes in de jaren 30 tot de wereldwijde industriële productie uit de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Europa en Japan.

Een speelse en interactieve opstelling voor kinderen, interessante informatie en zeldzame stukken voor kenners, en mooie herinneringen aan de kindertijd voor iedereen!

Voor de allerkleinsten:
- Een bezoekersgids voor de kinderen (te downloaden op deze pagina)
- Een gloednieuw ontdekkingsspel. Er zijn eendjes ontsnapt uit de tentoonstelling! Ze zijn verdwaald in de Hallepoort… Een uitstekende gelegenheid om het museum te ontdekken of opnieuw te bezoeken!
- Na de tentoonstelling kunnen de kinderen zich onder het mooiste dakgebinte van Brussel zich vermaken met het winkeltje van piepspeeltjes, het poppenhuis of met de interactieve spelletjes die speciaal werden gecreëerd voor de expositie.
 


Tip

Het tentoonstellingsticket biedt toegang tot de volledige Hallepoort! Profiteer ervan om de prachtige zalen van de 14de eeuw te herontdekken, evenals de mooie spiraaltrap en de indrukwekkende neogotische zolder. Aan de hand van uitzonderlijke kunstwerken, filmpjes en maquettes krijgt u een beter zicht op de stad van weleer en op de impact van haar geschiedenis op de hedendaagse metropool.
De Hallepoort is kindvriendelijk. Jonge bezoekers duiken met plezier de wereld van de ridders in. Zij passen een oude wapenrusting, proberen de maquette van de ophaalbrug uit of spelen met de multimedia-animaties.