VOORBIJ: De Etrusken in Europa

Een multimediatentoonstelling - voorbij
zat 09-10-2010 - zon 24-04-2011

 

Tussen de 9de en 8ste eeuw v.Chr. veroverden de Etrusken Midden-Italië. Hun eenvoudige huttendorpen werden ingeruild voor een confederatie van twaalf steden. De Etrusken heersten over heel Midden-Italië en de kusten van de Adriatische en de Tyrrheense Zee.

Op de tentoonstelling laat Lars - lucumon (koning) en hogepriester - u kennismaken met zijn volk en zijn mysterieuze taal, zijn buitengewone kunst en zijn hiernamaals. U reist door de tijd en gaat binnen in Etruskische huizen, tempels en necropolen. Het wordt een belevenis in 3D, op een multimediaparcours met tal van indrukwekkende reconstructies, animaties, muziek, licht- en geluidseffecten. Met een speciale bril kunt u bij voorbeeld virtueel binnenstappen in de Tomba dei Rilievi van de necropool van Banditaccia in Cerveteri. De driedimensionale presentatie van objecten, personages en sites biedt een venster op de oudheid die u de buitengewone wereld van de Etrusken laat ontdekken.

Na Brussel reist de tentoonstelling verder door heel Europa. Op elke stopplaats wordt ook een selectie originele museumstukken geëxposeerd. In het Jubelparkmuseum kunt u op het einde van het parcours kennismaken met topstukken van de Etruskische verzameling.

dinsdag - zondag : 10.00-17.00
geen rondleiding