INCA Dress Code

Pracht en praal uit de Andes
vri 23-11-2018 - zon 24-03-2019

© Coll. Janssen-Arts, Vlaamse Gemeenschap (MAS), Foto H. Maertens

 

De Inca’s en hun voorgangers zijn vermaard om hun ceramiek, edelsmeedkunst en bouwwerken in ongebakken leemtichels en kolossale uitgehouwen stenen… maar hoe waren ze gekleed? Textiel bezat een bijzondere status omdat het gezien werd als een zeer waardevol product: de Inca’s gebruikten het niet enkel om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offerande of als ruilmiddel.

De tentoonstelling geeft de bezoeker de kans om de verfijning en beheersing van de weefkunst te bewonderen, naast de kleurenpracht van textiel en pluimen, evenals schitterende sieraden in goud, zilver en schelp.

Ongeveer 200 voorwerpen uit de eigen museumcollectie, uit het Linden Museum van Stuttgart, het MAS in Antwerpen en uit Belgische privéverzamelingen worden tentoongesteld rond een thema dat nog nooit eerder behandeld werd.

Een expositie voor het brede publiek die u niet onberoerd zal laten!

 

De Ambassade van Peru is verheugd te mogen deelnemen aan deze unieke tentoonstelling die de rijkdom van het culturele erfgoed van haar land in de schijnwerpers zet. Deze expositie is voor het Belgische en Europese publiek een uitzonderlijke gelegenheid om de eeuwenoude textielkunst uit Peru van nabij te ontdekken.