Europeana Inside - Uitwisseling van digitale culturele gegevens

Europeana Inside is een best practice project gefinancierd door de Europese commissie in het kader van het ICT-PSP programma. Het project ging van start in april 2012 en duurt 30 maanden. Het consortium bestaande uit gerenommeerde culturele instituten en software providers afkomstig uit heel Europa heeft als belangrijkste doel de uitwisseling van digitale culturele gegevens met culturele portaalsites zoals de digitale Europese bibliotheek Europeana te vereenvoudigen.
Uniek aan dit project is dat voor de eerste keer ook collectie management software leveranciers een rechtstreekse partner zijn. Zo is de Zwitserse firma Zetcom, de software provider van het collectie management systeem MuseumPlus en de online catalogus Carmentis van de KMKG ook betrokken in dit project. Samen met de andere MuseumPlus gebruikers binnen het project zijnde Stiftung Preussischer Kulturbesitz (DE), National Gallery – Alexandros Soutzos Museum (GR), en Benaki Museum (GR) zal Zetcom innovatief werk te verrichten op het gebied van digitale data-uitwisseling.
KMKG is hiernaast tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van het werkpakket content met als taak de partners te ondersteunen in het gebruik van de ontwikkelde software toepassingen voor de toelevering van digitale gegevens aan Europeana.

Voor meer informatie:
- Bijgevoegde fact sheets
- Officiële site van het Europeana Inside project www.europeana-inside.eu
- Dienst ICT - Infocoll: contact +32 (0)2 741 76 44