De verzameling Nabije-Oosten en Iran in detail

PERSONEEL

Departementshoofd Éric Gubel

Eric Gubel (°1954) is doctor in de kunstgeschiedenis en archeologie (V.U.B. 1983). Naast opgravingen (Tell Kazel, Syrië) en publicaties met betrekking tot de cultuurgeschiedenis van de Fenicische beschaving, legt hij zich vooral toe op de culturele interactie tussen de beschavingen van het Nabije Oosten, Egypte en de Mediterrane wereld

Restauraties : France Ossieur en Isabella Rosati

France Ossieur (°1966) is verantwoordelijk voor de restauratie van oudheden in gebakken klei (terracota's, ceramiek) en het beheer van expozalen en reserves. Ze leidt tevens het Atelier Céramique Adulte van de musea.

Isabella Rosati behaalde haar diploma aan de restauratieschool voor keramiek van Faenza (Italië). Als restauratrice van het restauratieatelier voor keramiek en als preparator binnen het 1e Departement Oudheid, werkt ze samen met de andere afdelingen van het museum waarvan de verzamelingen terracotta's, faience, of porseleinen objecten bevatten.

Curator Nabije Oosten & Iran

- Bruno Overlaet (°1958) is doctor in de archeologie met als specialiteit Iran en het Nabije Oosten. Hij legt zich toe op Luristan (Iran) en de interactie tussen de klassieke wereld, het Nabije Oosten en Centraal-Azië tijdens de Sassaniedische periode. Hij heeft o.a. gepubliceerd over de Sassaniedische collecties van de KMKG, de Abegg-Stiftung te Riggisberg (Zwitserland) en de Biblioteca Apostolica Vaticana te Rome.

Voormalige conservatoren:

- Franz Cumont (1898-1912);
- Louis Speleers (1904/1912-1947);
- Godfried Goossens (1948-1963);
- L. Vandenberghe (1966-1988);
- Denyse Homès-Fredericq (1965-1999)