Afgietselwerkplaats

Coronavirus: Afgietselwerkplaats gesloten

Door de corona-preventiemaatregelen is de afgietselwerkplaats voorlopig gesloten voor bezoekers.

De afgietselwerkplaats werd opgericht in de 19de eeuw tijdens de regeerperiode van koning Leopold II. Ze beheert een collectie van ongeveer 4000 gietvormen van kunstwerken die dateren van de prehistorie tot de 18de eeuw, en baat deze ook uit. Inmiddels worden er al bijna 150 jaar onafgebroken nieuwe afgietsels in plaaster geproduceerd. De gespecialiseerde vaklui maken nog steeds gebruik van de oude technieken, zowel bij het gieten als bij het patineren.

Kom gerust een kijkje nemen in de werkplaats. U ontdekt er de indrukwekkende collectie gietvormen en oude afgietsels en waant zich even in de 19de eeuw. Het museum verzorgt na reservatie ook rondleidingen voor groepen, telkens met demonstratie van het productieproces.

Bovendien is het mogelijk om zelf een bestelling te plaatsen voor een reproductie. Door afgietsels te koop aan te bieden, maakt de werkplaats kunst toegankelijk voor scholen, academies, wetenschappelijke en commerciële instellingen of liefhebbers in binnen- en buitenland.

Contact:

moulages@kmkg-mrah.be
02 741 72 94
02 741 73 96

Afgietsels bestellen
Er is steeds een voorraad van een aantal kleine afgietsels. Grotere reproducties, van onder meer portretbustes, beelden ten voeten uit en reliëfs, kunnen worden besteld. Een bestelling plaatsen kan ter plekke, per e-mail of per telefoon. U kan via deze link alvast de catalogus inkijken.
Enkele afgietsels worden ook te koop aangeboden in de museumshop.

Openingstijden
Vrije toegang : op dinsdag en donderdag: 13:30 - 16:00
Gesloten op maandag, tijdens het weekend, op feestdagen, op 2 en 15/11 en tussen Kerstmis en Nieuwjaar

 

Het museum verzorgt groepsrondleidingen (met demonstratie) in de afgietselwerkplaats op dinsdag en donderdag, enkel na reservatie.