Afgietselwerkplaats

Coronavirus: Afgietselwerkplaats gesloten

Door de corona-preventiemaatregelen is de afgietselwerkplaats voorlopig gesloten voor bezoekers.

De afgietselwerkplaats werd opgericht in de 19de eeuw tijdens de regeerperiode van koning Leopold II. Ze beheert een collectie van ongeveer 4000 gietvormen van kunstwerken die dateren van de prehistorie tot de 18de eeuw, en baat deze ook uit. Inmiddels worden er al bijna 150 jaar onafgebroken nieuwe afgietsels in plaaster geproduceerd. De gespecialiseerde vaklui maken nog steeds gebruik van de oude technieken, zowel bij het gieten als bij het patineren.

Kom gerust een kijkje nemen in de werkplaats. U ontdekt er de indrukwekkende collectie gietvormen en oude afgietsels en waant zich even in de 19de eeuw. Het museum verzorgt na reservatie ook rondleidingen voor groepen, telkens met demonstratie van het productieproces.

Bovendien is het mogelijk om zelf een bestelling te plaatsen voor een reproductie. Door afgietsels te koop aan te bieden, maakt de werkplaats kunst toegankelijk voor scholen, academies, wetenschappelijke en commerciële instellingen of liefhebbers in binnen- en buitenland.

Afgietsels bestellen
Een aantal kleine afgietsels zijn op voorraad. Maar de meeste reproducties (van borstbeelden, beelden ten voeten uit, reliëfs en andere sculpturen) worden op bestelling gegoten. Ontdek de collectie of maak uw keuze via deze link. Een bestelling plaatsen is mogelijk via het e-mailadres hieronder.

Let wel : de wachttijd bij een nieuwe bestelling is opgeklommen tot meer dan 2 jaar. Dit heeft te maken met het historische en ambachtelijke karakter van de werkmethodes en de gietvormen. Plaats uw bestelling dus tijdig ! Hartelijk dank voor uw begrip.

Contact:
moulages@kmkg-mrah.be
02 741 72 94 - 02 741 73 96 (De afgietselwerkplaats is momenteel moeilijk bereikbaar per telefoon. U kan de werkplaats nog steeds contacteren per e-mail. Dank voor uw begrip.)